Címlap » Címlapon » 10 sikerszakma, amivel helyed lesz a világban

10 sikerszakma, amivel helyed lesz a világban

Minden pályaválasztó a lehető legjobban fizető szakmák után kutat, amelyek hosszútávon garantálják az anyagi jólétet és a szakmai fejlődés lehetőségét.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A karrierépítést sokan úgy értelmezik, mint magát a szakmai célt, ezért ők mindenképpen valamely sikerszakmában látják a megoldást, csak ilyen munkakörben tudják elképzelni önmagukat. De melyek azok a hivatások, amelyek a legfényesebb jövőképpel kecsegtetik a leendő munkavállalókat 2014-ben Magyarországon?

10 sikerszakma, amivel helyed lesz a világban

10 sikerszakma, amivel helyed lesz a világban

1. Android fejlesztő

Ma már a világháló használata nem korlátozódik az asztali számítógépekre, mivel a különböző mobil eszközök is kapcsolatot jelentenek az internettel. Az Android operációs rendszernek köszönhetően ezeken az eszközökön olyan programok és alkalmazások futtathatók, amelyekre hatalmas igény mutatkozik a felhasználók részéről.

Az Android fejlesztő munkája nem más, mint mobiltelefonok és táblagépek programjainak elkészítése és fejlesztése, valamint ezek felépítése és tökéletesítése a legkülönfélébb igények szerint.

Az Android fejlesztés akár tanfolyamok segítségével is elsajátítható, tehát nincs szükség célirányos középiskolai, főiskolai vagy egyetemi végzettségre.

2. Grafikus

A mesteri grafikákra mindig szükség volt és mindig szükség is lesz. Egy tehetséggel, kreativitással és szorgalommal megáldott grafikus előtt szép karrier állhat.

A grafikusok főbb tevékenységi körei a kiadványok és reklámgrafikák szerkesztése, valamint a webgrafika. Mindegyik terület rendelkezik a maga sajátosságaival, de összességében elmondható, hogy a jó grafikusok a legjobban keresett és legjobban megfizetett szakemberek közé tartoznak.

Gondoljunk csak bele! Akármerre nézünk, egy grafikus munkájába botlunk: grafikus készítette a szórólapot, amit reggel bedobtak a postaládába, grafikus tervezte a könyv borítóját, amit olvasunk, grafikus rajzolta a tehénkét a tejes flakonra és grafikus készítette ennek a honlapnak is a dizájn tervét. Érdemes a hobbinkból hivatást csinálni.

3. Webfejlesztő

Az internet állandó fejlődést mutat, ami nem csak a tartalmakra vonatkozik, hanem a használt programnyelvekre is. Egyre nagyobb elvárásokkal szembesül, aki webprogramozásra adja a fejét, de aki képes megfelelni a piaci igényeknek, az komoly üzleti sikert építhet magának.

A webprogramozók feladatai sokrétűek. Természetesen magukba foglalják az alap nyelveket, mint a HTML, a CSS vagy a PHP, de szükség lehet a méltán népszerű tartalomkezelő rendszerek továbbfejlesztésére és egyéb programnyelvek ismeretére is.

A már említett tartalomkezelő rendszerek (WordPress, Drupal, Joomla, stb.) ingyenesen letölthető és telepíthető megoldásokat jelentenek, de csak hozzáértő kezek alatt válnak igazán hatékony eszközzé.

4. Irodai asszisztens

A nagyobb termelő vállalatoknak mindig szükségük lesz olyan irodai asszisztensekre, akik a papírmunkát, az ügyfélkezelést és az adminisztrációs feladatokat hiánytalanul elvégzik.

Az irodai asszisztensi munkákra jellemző, hogy a technikai feladatkörökhöz hasonlóan gyors változásokkal kell szembesülniük, ezért számukra elsősorban az újabb asszisztensi képzések jelentenek megoldást. A naprakész tudással rendelkező asszisztensekre komoly igény mutatkozik a vállalatok részéről. Alapvető feltételt jelent a megfelelő szintű számítógép felhasználói tudás megszerzése, melynek legjobb módja az ECDL tanfolyamok elvégzése.

A felkészült és a szakmájukban motivált asszisztenseket mindenhol szakmai megbecsülés övezi.

5. Adótanácsadó

Az adótanácsadók előtt remek lehetőségek nyílnak, hogy kivételes karriert építsenek. Az adótanácsadóknak azzal kell szembesülniük, hogy az adójogi környezet folyton változik, ezáltal alapvető elvárás feléjük a naprakész tudás és felkészültség.

Ha egy adótanácsadó képes a legjobbak közé kerülni, rövid időn belül egészen biztosan szép jövő vár rá. Amíg létezik az állami adóztatás rendszere, addigi adótanácsadókra is szükség lesz.

Az ilyen szakemberek elsődlegesen vállalkozások és szervezetek, illetve magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, valamint költségvetési támogatásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkoznak.

6. Európai Uniós pályázatíró

A megfelelő pénzügyi forrás megszerzése sok cég és vállalat működésének alapvető feltétele, ehhez pedig elsődlegesen az európai uniós pályázatok jelentenek kézzelfogható eszközt. Az ilyen vállalkozások számára mindenképpen megtérülő befektetés a felkészült pályázatíró megfizetése.

A EU-s pályázatíró akár egyéni vállalkozóként, akár vállalati vagy közalkalmazottként sikeres és keresett munkaerő lehet. Pályázatíró szakember nélkül a forrásokra szoruló vállalatok lemaradnak a piaci versenyben és nem lesznek képesek felvenni a harcot a konkurenciával.

A pályázatírás nem csak jól fizetett szakma, hanem igazi hiányszakma is, hiszen a korábbi időszakban még krónikus káderhiánnyal kellett szembenéznie Magyarországnak. Mivel a kereslet egyre nő az ilyen szakemberek iránt, a káderhiány alig csökkent.

7. Fizioterápiás szakasszisztens

A fizioterápiás szakasszisztens ma az egyik legkeresettebb egészségügyhöz köthető foglalkozás. Az egészségügy legkeresettebb szegmenséről van szó, hiszen a modern életünkből kifolyólag rengeteg olyan ártalomnak vagyunk kitéve, ami elsősorban a mozgásszegény életmódunkból fakad.

A fizioterápiás szakasszisztensi szakma remek választás azok számára, akik nem csak a magas jövedelmet keresik, hanem fontos számukra az emberi kapcsolatos építése a munkában, valamint a segítségnyújtás.

Olyan szakmáról van szó, amely Magyarországon és külföldön is egyaránt jelentős kereslettel rendelkezik, legyen szó állami intézményekről vagy egyéni vállalkozásokról.

8. Ügyvéd és jogász

Az örök klasszikus sikerszakma a jogi pálya valamelyike. A mai napig az egyik legjobban fizető hivatásról van szó, legyen szó a hivatás akármely ágáról. Hatalmas előny számukra, hogy a piaci kereslet és az igény nő az irányukba, egyre több jogászt alkalmaznak a különböző cégek és vállalatok, ráadásul ez a tendencia állandónak látszik.

A törvényi szabályozások és elvárások, valamint a piacok formáló hatása is azt eredményezi, hogy a cégek egyre több jogi vonatkozású munkával bízzák meg az irodákat.

A leendő jogászokat nem csak a magánszektor, hanem a közszféra és akár a minisztériumok is várják.

9. Mérlegképes könyvelő

A mérlegképes könyvelő ma az egyik legkeresettebb és legbiztosabb állást jelenti, amennyiben a delikvens megfelelő szakmai tudással és végzettséggel rendelkezik. A szinte napról napra változó pénzügyi-adójogi környezet, illetve jogszabályi háttér miatt rendkívül fontos, hogy megfelelő képesítéssel és szakmai jártassággal rendelkezzen a könyvelő, illetve a már megszerzett tudást karban is tudja tartani.

A mérlegképes könyvelők számára az jelenti a legnagyobb előnyt, hogy a legtöbb vállalkozásnak szüksége van a szolgáltatásaikra. A vállalkozók azt is tudják, hogy a jó könyvelő hozza a pénzt, nem pedig viszi, ezért szívesen alkalmazzák azokat, akik igazán jó szolgáltatást nyújtanak a szakmájukban. Ebből a megfontolásból adódóan a felkészült mérlegképes könyvelőt tisztességesen megfizetik a vállalkozások, hiszen ha nem teszik, keres jobban fizető munkahelyet…

A  mérlegképes könyvelőkre mindig szükség lesz, amíg van állami adóztatás. Abban pedig egészen biztosak lehetünk, hogy az adóztatás intézménye nem szűnik meg.

10. Projektmenedzser

A 2014-es esztendő egyik sikerszakmája kétségkívül a projektmenedzser. Napjainkban az egyik leginkább keresett foglalkozásról van szó akár vállalkozói, akár alkalmazotti státuszról legyen szó, ráadásul igen komoly díjazásról beszélhetünk.

A projektmenedzser segítségével a cég a fejlesztési forrásait ésszerűbben és gazdaságosabban használhatja fel, ezáltal sikeresebbé válik és a konkurencia fölé nőhet. Így hát melyik cég ne szívesen fizetne meg egy projektmenedzsert?

Elég csak fellapoznunk az álláshirdető portálokat és magunk is láthatjuk, hogy rengeteg ajánlat szól a gyakorlattal rendelkező és felkészült projektmenedzserek számára. Ez mindent elárul arról, hogy mennyire keresett és jól fizető hivatásról van szó.

Scroll To Top