Címlap » Kultúra » 47. Savaria Nemzetközi Táncverseny

47. Savaria Nemzetközi Táncverseny

WDSF Latin Európa Kupa és WDS Senior Open Standard verseny.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Szombaton, június 9-én szervezik meg az idei Savaria Nemzetközi Táncversenyt Szombathelyen (’66 óta 47. alkalommal). Az ország legrégebbi táncversenyére várják a latin és standard táncok szerelmeseit.

Európa színe-java érkezik a megyeszékhelyre erre a különleges alkalomra. A legjobb hazai és külföldi táncosok a Művelődési és Sportházban két kategóriában indulhatnak: WDSF Latin Európa Kupa és WDS Senior Open Standard.

A szervezők (AGORA Szombathelyi Kulturális Központ) szerint ez a nap a feltörekvő fiatalok megmérettetése lesz. A 47. alkalommal megrendezett verseny legesélyesebbje elvileg Andrej Kiszelev és Anasztaszia Szelivanova, de nagy várakozásokkal lehetünk a magyar páros, Stefano Vidoni és Tóth Orsolya iránt is.

Az elődöntőkre szombaton 14 órai kezdettel, míg a döntőkre 19 órakor kerül sor, és a Duna Televízió készít felvételt az eseményről.  Előbbire 2200-2700 Ft a jegyár, utóbbi időpontra 4700-5200 Ft-ért cserébe juthatunk be.

A napot a Baj KSE színesíti akrobatikus teremkerékpár-bemutatóval, illetve előadásával emeli az est fényét a Magyar Honvédség Légierő Zenekara. A közönségnek azonban már a fantasztikus ruhaköltemények, tüzes táncok, eltökélt táncosok és a vérforraló zene is garantálja a felhőtlen szórakozást. A megmérettetés szigorú szakma zsűri előtt zajlik, és végül dobogóra állhatnak a legjobb párosok.

Ráadásként 2013-ban ismét a város ad otthont majd a Tíz Tánc Európa-bajnokság számára is.

A 47. Savaria Nemzetközi Táncverseny startlistája és részletes programja elérhető online.

Scroll To Top