Címlap » Címlapon » A használt bútor egészségügyi veszélyei

A használt bútor egészségügyi veszélyei

A használt tárgyak adásvétele ma igen elterjedt. A használtruha kereskedelem igazi divattá vált, a használt bútor vásárlás is hétköznapi, de még elektronikai készülékeket, sportfelszerelést is kaphatunk másodkézből.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Régebben a bútorok és egyéb használati tárgyak öröklődtek vagy könnyedén kerültek át évtizedeken keresztül egyik felhasználótól a másikig. ma ismét hasonló a helyzet, viszont a bútorgyártás fellendülését is okozó trendmánia és a trendek dinamikus változása miatt a bútorok közül már csak az újabb, modernebb típusok cserélnek gazdát apróhirdetéses weboldalakon vagy second hand üzletekben. A használt bútor értékesítés és vásárlás egy másik, kifinomultabb és értékmegőrző módja az antik bútor kereskedelem, ám ez egy egészen más lapra tartozik.

Nem rossz dolog az, ha kitűnő állapotú holmihoz jutunk hozzá jó áron, másodkézből. Egyrészt gazdaságos, másrészt az ember szeméttermelését csökkenti az ilyen jellegű késztermék áramlás. Viszont komoly veszélyeket rejthet magában a nem elég körültekintő választás. Nem csupán arról van szó, hogy a használt bútor vásárlás során sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a kiválasztott, megvásárolt bútordarab már koránt sem olyan minőségű, mint ahogy azt leírták nekünk, hanem arról is szó van, hogy egészségügyi kockázatot jelenthet egy használt bútor beszerzése.

trend

A használt bútorok előéletéről, aktuális állagáról és higiéniai állapotáról kizárólag azt tudhatjuk, amit az eladó, azaz az előző tulajdonosa elmond nekünk és amit szabad szemmel láthatunk rajta, ha nem személyes megtekintés nélkül, interneten kötjük meg az üzletet. Sajnos egyes problémák nem láthatók azonnal, így el kell döntenünk, hogy megbízunk-e a bútort eladni kívánó személyben, vagy nem. Fővárosunkban kimondottan kellemetlen az ágyi poloska helyzet, de sajnos ez az apró és rendkívüli tűrőképességgel, valamint elképesztő szaporasággal bíró élősködő bárhol felütheti fejét és kiirtani csak komoly erőfeszítések árán lehetséges. A lomtalanításkor kitett bútorok és tárgyal eltulajdonítás többek közt az ágyi poloska terjedése miatt is rendkívül káros dolog.

Míg a fő problémát az említett kis rovar okozza, sok más kellemetlenséggel is találkozhatunk. Penészes rejtett részek, vagy állatürülék maradványok tarkítják a palettát, de számos baktériumot szerezhetünk be használt holmik vásárlásával. Mindig legyünk körültekintőek!

Forrás: www.juhar.hu

Scroll To Top