Címlap » Sport » Hosszú Katinka világbajnok 200 vegyesen

Hosszú Katinka világbajnok 200 vegyesen

Hosszú Katinka négy év után ismét a világ legjobbja lett: tökéletes úszással megnyerte a 200 vegyes döntőjét a 2013-as barcelonai világbajnokságon.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Elképesztő teljesítménnyel, minden fordulónál vezetve, előnyét folyamatosan növelve nyerte meg Hosszú Katinka a 200 méteres vegyesúszást Barcelonában. A 24 éves úszónő 2:07.92 perces idővel győzött. Jakabos Zsuzsanna hatodikként, 2:10.95 perccel csapott célba.

Hosszú Katinka immár kétszeres világbajnok, korábban 2009-ben 400 vegyesen nyert Rómában.

Hosszú Katinka világbajnok

Barcelonai úszó-világbajnokság: szenzációs bravúrral Hosszú Katinka 200 vegyesben aranyérmes lett

“Nem számítottam erre. Amikor az utolsó ötven előtt kinéztem, igazából akkor tudatosult bennem, hogy nagy lehet az előnyöm. Úgy készültem erre a versenyre, mintha csak egy magyar bajnokság lenne, nem hagytam, hogy fejben eluralkodjon rajtam, hogy ez egy világbajnokság. Mindent megtettem ezért. Csak a dobogón vettem észre, hogy a kínai rivális nincs is ott mellettem. Hatalmas a különbség a mostani és a négy évvel ezelőtti aranyam között. Voltak mélypontjaim azóta, nem is kevés, de visszakerültem a legjobbak közé, és ez egy felemelő érzés. Mert most azt is átérezhettem, milyen a csúcsot újra megmászni” – mondta Katinka.

A győzelemmel még távolról sincs vége Hosszú vébéjének, ugyanis 200 gyorson, 200 pillangón, 200 háton és 400 vegyesen láthatjuk még.

Scroll To Top