Címlap » Zene » Klipmustra: The Hives, 50 Cent, Sigur Rós

Klipmustra: The Hives, 50 Cent, Sigur Rós

A héten Serj Tankian, a CocoRosie és egy újabb Kodály Method videó is érkezett.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Serj Tankian – Cornucopia (Lyric video)
Nemrég még az ex-System Of A Dawn-énekes Serj Tankian „Figure It Out” című klipjét mutattuk be, de máris új felvételt láthatunk tőle – igaz, nem a megszokott formában. Tankian júliusban megjelenő Harakiri címet viselő harmadik szólóalbumáról még nem készült el a végleges videó a Cornucopia-hoz, de addig is lehet tanulni a dal szövegét a következő videóval.

The Hives – Go Right Ahead
Az öt év után új lemezzel, a Lex Hives-zal jelentkező svéd The Hives aktuális kislemezdalához, a „Go Right Ahead”-hez korábban már készült egy videó, most azonban kijött a hivatalos videoklip is. A legendásan elegáns megjelenéshez illő fekete-fehér videóban a zenekar egy transzvesztiták által vontatott Zeppelin-léghajóval tör be az Egyesült Államokba – ahol még a boltok is bezártak a Hives érkezése miatt -, majd végül az űrben köt ki.

50 Cent – All His Love
50 Cent duplázott a héten, hiszen első klipmustránkban a Kidd Kidd-del közös „Get Busy” című számhoz készített videót mutattuk be. Reménykedtünk, hogy ebben lesz némi eredetiség is, de csalódnunk kellett. 50 Cent ugyanis Nicki Minaj idomait megirigyelve keresett néhány termetes hátsóval rendelkező csajt, akiket berakott a videóba, hogy számolgassanak pénzt, és illegessék magukat mellette. A szókimondó szövegű „All His Love” 50 Cent legújabb mixtape-jéről, a The Lost Tape-ről van.

Sigur Rós – Varúð
Az izlandi poszt-rock Sigur Rós nemrégiben jelentette meg Valtari című lemezét, melyről az első videó, az „Ég anda” már szintén szerepelt a klipmustrában . Az új albumon található számokhoz a csapat több videót is megjelentet Mystery Film Experiment néven. A „Varúð”-hoz készült, Inga Birgisdóttir által rendezett videó nem túl izgis, révén hogy egyetlen állóképet láthatunk, ami folyamatosan változik, és egyre több ember jelenik meg rajta, akik fényekkel kommunikálnak egymással. A hangerővel érdemes vigyázni, mert a kezdetben kissé halk videó a végére fülsiketítővé válhat.

CocoRoise – We Are On Fire
Talán nem sokan ismerik a CocoRosie-nővérek munkásságát. Bianca ’Coco’ és Sierra ’Rosie’ Casady 2003-ban alapította duóját, melyben a pop, a blues, az opera, az electronica és hiphop elemeit ötvözik sajátos „freak folk” stílusukban. A mindig furcsán kifestett lányoknak eddig négy albumuk jelent meg, klipjeik pedig mindig sajátos hangulatúak. A kommersznek ezúttal sem titulálható „We Are On Fire” videó gyönyörű képekkel és briliáns filmes megoldásokkal készült, még akkor is érdemes megnézni, ha esetleg valaki nem rajong a lányok zenéjéért.

Wattican Punk Ballet – Little Girl
Újabb Kodály Method videó! A
Kodály Method, Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr audiovizuális projektje hét hónapja készít videókat magyar és külföldi zenekaroknak, ezúttal pedig a Budapesten élő örmény duó, a Wattican Punk Ballet kapott egy jó kis videót, melyben az énekesnő Gaya egyben dobol is, fivére, Karen pedig Anonymus-maszkban gitározik, kiegészülve két szaxofonossal. A klipet a Margitszigeten forgatták.


Scroll To Top