Címlap » Tudomány » Lassuló növekedés figyelhető meg a tabletpiacon

Lassuló növekedés figyelhető meg a tabletpiacon

Az egyik legnagyobb piackutató cég, az IDC szerint ismét a nagyobb tabletek felé fordul a vásárlók igénybe, a Windows számára pedig nem jósolnak túl fényes tabletes jövőt a szakemberek.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hatalmas mértéket öltött a tabletek növekedési üteme a 2013-as évben, idén összesen 221 millió darab fog fogyni a piackutató cég számításai szerint, ez 53,5 százalékos növekedést jelent a 2012-es évhez képest. Az említett cég szerint ez a növekedés jövőre(2014-ben) le fog lassulni, a hatalmasra nőtt eladások 22,2 százalékkal fognak tovább emelkedni. Az IDC-től egy hosszabb távú jóslatot is kaphattunk, a kutatók szerint 2017-re fulladhat ki a tabletek növekedése, amikor kb. 386 millió egység fogyhat el. A becslést a rendelkezésre álló információk alapján végezték el.

Népszerű kütyü a Táblagép

Népszerű kütyü a Táblagép – Hatalmas mértéket öltött a tabletek növekedési üteme a 2013-as évben, idén összesen 221 millió darab fog fogyni a piackutató cég számításai szerint, ez 53,5 százalékos növekedést jelent a 2012-es évhez képest

Az idei évben hihetetlenül sikeresnek bizonyultak a 7-8 hüvelykes táblagépek, amelyek eladása robbanásszerű növekedést mutatott a 2013-as évben.  Ez a szegmens az idei év alatt 53 millióról 125 millióra nőtt, ami hihetetlenül nagy, 135 százalékos növekedést jelent. A nagyobb méretű, 8-11 hüvelykes kategória piacára a stagnálás jellemző az idei évben, 90-ről 93 millióra nőttek az eladások 2012-ről 2013-ra. A kutató cég szerint a trend a következő időszakokban némileg ki fog egyenlítődni és a kisebb táblagépek eladásai lassulni fognak, míg a nagyobbak eladása növekedni kezd.

Az IDC szerint az új generációs iPad Air típusú, minden eddiginél könnyebb és vékonyabb, 10 hüvelykes tabletek vonzóak lesznek a vásárlók számára és a nagyobb típusú táblagépek eladása ismét fel fog lendülni.  A kis és a nagy táblagépek esetében szegmentációt figyelhettünk meg az elmúlt 24 hónapban. A nagyobb méretű telefonok, vagyis phabletek népszerűsége azt hozta magával, hogy az inga visszalendült még úgy is, hogy a piac leginkább a kis tableteknek kedvezett az elmúlt időszakban.  Ez annak tudható be, hogy a felhasználók nem látnak nagy különbséget a nagy telefonok, valamint a kis tabletek között, így egy 5-6 hüvelykes  phabletet nem cserélik le egy 7 hüvelykes tabletre és mellé sem vásárolnak egyet.

Scroll To Top