Címlap » Életmód » Önbizalomhiány az ágyban? Komoly gondok forrása is lehet!

Önbizalomhiány az ágyban? Komoly gondok forrása is lehet!

Sokan bele sem gondolnak, hogy önbizalomhiány mennyire meg tud mérgezni egy kapcsolatot, és nemcsak a mindennapokban, de akár az ágyban is jelentkezhet.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az önbizalomhiány alapvetően egy olyan negatív lelki folyamat, amikor valaki nem hisz eléggé önmagában, nem tartja magát túl sokra, és folyamatosan attól tart, hogy mi lesz, ha nem sikerül. A folyamatos félelem komolyan rányomja a bélyegét az illető személyiségére, egy párkapcsolatot pedig akár tönkre is tehet. Egyrészt folyamatosan aggódni fogunk, hogy mit gondol a másik, másrészt viszont a testi kapcsolatot is megmérgezheti.

Nőknél és férfiaknál is egyaránt előfordul, hogy bizonytalanok az ágyban, még a tapasztaltabbakkal is megeshet, hogy egy rossz tapasztalat miatt kételkedni kezdenek önmagukba, de akár a teljesítményükben. Ez pedig az ágybeli teljesítményükre is rányomhatja a bélyegét. Nők esetében akadályozhatja, hogy valóban élvezni tudják az együttlétet, férfiaknál viszont akár meg is akadályozhatja, hogy egyáltalán összejöjjön egy intim együttlét.

Mit tehetünk az önbizalomhiány ellen?

Amit a biztonságos szexről tudni kell

Ha bizonytalanok vagyunk az ágyban, azt mindenképp tisztázni kell a partnerünkkel. Ez természetesen nem egyszerű vagy könnyű, hiszen ilyenkor nekünk is szembe kell nézni az adott problémával. De ha nem tesszük meg, a probléma nem fog megoldódni. Egy őszinte beszélgetés segíthet feltárni a bajok gyökerét, és megoldást találni a problémára. Emellett egy jó kapcsolatban az ilyen problémákra is van megoldás, hiszen ha szeret a párunk, akkor segíteni fog minket átlendíteni ezeken a nehéz helyzeteken.

Amennyiben egyedül, vagy akár közösen nem sikerül megoldást találni, szakszerű segítség is igénybe vehet. Pszichológus vagy terapeuta segítségével könnyebb lehet feltárni a problémák forrását, és megoldást találni az önbizalomhiányra, és a hozzá tartozó egyéb testi és lelki problémákra. Viszont fontos, hogy minél előbb nézzünk szembe az ilyen bajokkal, mert komoly fizikai betegségek forrása is lehet.

Scroll To Top