Címlap » Zene » Óriási siker a Nemzeti Filharmonikusok bogotái turnéján

Óriási siker a Nemzeti Filharmonikusok bogotái turnéján

Hatalmas sikert aratott Bogotában a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Az együttes az idén először megrendezett Beethoven Fesztiválon lépett fel.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A bogotái Beethoven Fesztivált március 27. és 30. között rendezték meg nyolc helyszínen.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo koncertteremben, “az ottani Művészetek Palotájában” adott koncertet március 28-án, 29-én és 30-án, amelyeket a közönség kitörő vastapssal és szeretettel fogadott – közölte Bukta Julianna sajtómenedzser szerdán az MTI-vel.

Kovács János vezényletével az együttes előadásában elhangzott a IV. szimfónia, az V. szimfónia, majd a fesztivál záróhangversenyén a IX. szimfónia Norah Amsellem, Allison Cook, Martin Muehle és Jukka Rasilainen szólistákkal, valamint a Sociedad Coral Santa Cecilia és a Coro de la Ópera de Colombia kórussal.

A szimfóniák mellett előadták a Coriolan-nyitányt és a D-dúr hegedűversenyt Viktoria Mullova közreműködésével, aki a Csajkovszkij-verseny győzelmével vált híressé 1982-ben.

Eredetileg Kocsis Zoltán vezényelte volna a hangversenyeket, de orvosai tanácsára nem utazhatott ki az együttessel. A zenekarvezető helyett a G-dúr zongoraversenyt felfedezettje, az argentin Ingrid Fliter szólaltatta meg, akit a budapesti közönség is jól ismer.

A hazai közönség legközelebb április 11-én hallhatja a Nemzeti Filharmonikusokat a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol Kocsis Zoltán vezényletével Liszt A-dúr zongoraversenye hangzik el Enrico Pace közreműködésével, valamint Liszt Haláltánca.

Az estet Beethoven IX. szimfóniája zárja.

Scroll To Top