Címlap » Sport » Pars Krisztián ismét lecsúszott a vb-aranyról

Pars Krisztián ismét lecsúszott a vb-aranyról

Pars Krisztián egymás után harmadik világbajnokságán számított esélyesnek, ám 80,30 méteres dobása csak a második helyhez volt elég, a győzelmet a lengyel Pawel Fajdek 81,97 méterrel szerezte meg.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Pars Krisztián, világranglista-vezető olimpiai bajnok kalapácsvető a 2013-as moszkvai világbajnokság döntőjében remekül kezdett: 80,30 méterre dobott. Öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis a lengyel Pawel Fajdek 81,97 méterre repítette a kalapácsot, ami bőven elég volt a világbajnoki aranyhoz. Pars így ismét lecsúszott az első helyről, a dobogó második fokára állhatott. A bronzérmet a cseh Lukas Melich szerezte meg.

Pars Krisztián világbajnoki ezüstérmes lett Moszkvában

Pars Krisztián második lett, így továbbra sincs vb-aranyérmes sportolója a magyar atlétikának.

“Büszke vagyok rá, hogy eljutottunk oda, hogy egy világbajnoki ezüstérem csalódást jelent nekünk. A világon szinte mindenki örülne neki, ha a második legjobb lenne valamiben. Mi is örülünk ugyanakkor, mert ezzel az ezüstérmével Krisztián minden idők legsikeresebb magyar atlétája. Senkinek nincs nála több érme világversenyről, egy igazi élő legenda. Fajdeknek gratulálunk, a cél pedig újra adott megszerezni az első világbajnoki aranyat, illetve visszavágni Fajdeknek” – értékelte a világbajnoki döntőt, Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára.

Scroll To Top