Címlap » Utazás » Pénztárcakímélő és gyönyörű: a szlovén tengerpart

Pénztárcakímélő és gyönyörű: a szlovén tengerpart

Ha közeli és olcsó tengerpartot keresünk, legtöbbünknek Horvátország jut az eszébe. Ám Szlovénia kicsi, de annál szebb tengerparti szakasza is tartogat csodás élményeket.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az 1.778 kilométeres horvát tengerpart mellett elenyésző hosszúságúnak tűnhet Szlovénia mindössze 47 kilométeres tengerparti szakasza, mégis érdemes nyaralási helyként választani.

Piran

Szlovénia Velencéjének is nevezik a hangulatos Pirant. A kisváros szűk utcácskái, a házak között száradó ruhák és a hegyen magasodó vár látványa valóban olyan, mintha Itáliában lennénk. Aki Piranban jár, annak a Szent György-templom mellett (amelynek harangtornyából mesés a kilátás) a Szent Antal-templomot is érdemes felkeresnie.

Kicsi, de annál szebb a szlovén tengerpart

Kitűnő nyaralási hely: Szlovénia kicsi, de elbűvölő tengerpartja

Izola

Az egykori halászfalu a térség egyik legkedveltebb fürdőhelye és nem mellesleg szintén velencei hangulatot áraszt. Az itt nyaralók szórakoztatásáról koncertek, utcai performanszok, színházi és mozielőadások gondoskodnak.

Strunjan

Kellemes strandok találhatók Strunjan környékén, amely 1990 óta természetvédelmi terület. A város strandja 12 éve nyeri el minden évben a tisztaságát és rendezettségét, valamint kiváló vízminőségét jutalmazó kék zászlót. A tenger mellett gyógy- és élményfürdők is várják a turistákat.

Scroll To Top