Címlap » Zene » Sub Bass Monster ellopta Nagy Feró dalát?

Sub Bass Monster ellopta Nagy Feró dalát?

Sub Bass Monsternek nincs önálló ötlete, ezért koppint a Beatricétől? Nagy Feró szerint a rapper engedély nélkül dolgozta fel egyik dalát, ám a fiatal énekes félreértésre hivatkozva menti magát.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Nagy Feró szerint Sub Bass Monster, alias Máté Szabolcs Ne sírj, anyám! című dala a Beatrice Szerenád című számának koppintása. A nemzet csótánya szerint Szabolcs nem kért semmilyen engedélyt tőle a feldogozással kapcsolatban. A jogsértő dal egyébként több hétig vezette a Petőfi Rádió lejátszási listáját.

“Szabi, Ne sírj, anyám! című száma, a Beatrice Szerenád című számának lopása, plágium. A 92-es lemezünkön jelent meg, és a gitárosunk énekelte, én csak vokáloztam. De attól még az én dalom, a szövegét és a dallamát is mi szereztük. Szabi ugyanabban a felosztásban, ugyanazzal a dallammal énekli, akár mi is énekelhetnénk. Ez így nem működik. Amikor Majka dolgozta fel egy számunkat, engedélyt kért, és mi örömmel megadtuk neki. Elégtétel volna az is, ha Szabi bocsánatot kérne, de ez már jogi ügy” – mondta Feró, aki már Sub Bass Monster figyelmét is felhívta a kínos helyzetre.

Nagy Feró fel van háborodva Sub Bass Monsteren

Nagy Feró szívesen ad engedélyt számai feldolgozásához, ám Sub Bass Monster elfelejtett kéni.

Szabolcs félreértésre hivatkozik és azt állítja, nem tudta, hogy egy Beatrice-dalba nyúlt bele, de mindenképpen korrigálja hibáját és kárpótolja Nagy Ferót.

“Természetesen orvosolni fogom a hibát. Én azt hittem, egy népdalt dolgozok fel, nem egy Beatrice-dalt. Az LGT-től a Mindenki másképp csinálja című számot is feldolgoztam, mint ahogy a Meseautó egyik dalát is, ezekben az esetekben mindig engedélyt kértem az eredeti szerzőktől, illetve jogutódjaiktól” – magyarázta a gyulafirátóti előadó, aki azt is elárulta: Ne sírj, anyám! című száma igen népszerű lett a közönség körében.

“Zenei tévé és rádió is játssza, a YouTube-on eddig 350 ezren látták a videoklipet. Ferót nem fogja anyagi kár érni, mert a jogdíjak kifizetésére csak minden év első felében kerül sor. Mire jövőre ezért a nótáért kifizetnék a jogdíjakat, már Feró neve is szerepelni fog a dal mellett” – ígérte Máté Szabolcs.

Scroll To Top