Címlap » Címlapon » Születésnapunkra: 9 éves a PartyNews!

Születésnapunkra: 9 éves a PartyNews!

Event: https://www.facebook.com/events/551286398298261

Kilenc év egy lap életében mindenképpen nagy idő, főleg, ha a hazai sajtópiacon jelenik meg. És még inkább az, ha egy tematikus lapról beszélünk, amely lassan egy évtizede igyekszik megtenni mindent annak érdekében, hogy a magyarországi elektronikus zenei és party szcéna egészségesen fejlődhessen abba az irányba, amely felé az idő és a fejlődés sodorja.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Nem mindig könnyű ez, hiszen az olyankor igen sajátos hazai mikroklíma sokszor feltörhetetlen kagylóként zárja be magát kis világába, ahonnan néha úgy tűnik, soha nem akar előbújni, mondván, jól tudja, mi kell neki, nincs szüksége a kipróbálatlan új trendekre. Persze, ha nem lenne miért halálosan szerelmesnek lenni a hazai közegbe, aligha élhettük volna meg első születésnapunkat. Itt ugyanis mindig van miről mesélni, mindig van kikkel beszélni, mindig van, aminek utána lehet menni. S ez alatt a kilenc év alatt szinte mindenen átfutottunk, amin egy újság átfuthatott. Számtalan világsztárral készítettünk interjút, rengeteg új arcot mutattunk be olvasóinknak.

Ennyi év pedig hisszük, hogy nem múlik el nyomtalanul, hisszük, hogy az, amiért létrehoztuk a PartyNews-t, elérte célját, és reméljük, hogy azok a célok, amiket magunk elé tűztünk, lehetővé teszik azt, hogy 10 év múlva újra megírhassuk ezt a cikket.

PartyNews

PartyNews: Születésnapunkra: 9 éves a PartyNews! – www.partynews.hu

Nem titkoljuk, hogy büszkék vagyunk eddigi munkánkra, és nem titkoljuk, hogy ünnepeljük az elmúlt 9 esztendőt. E bennünk élő ünnepet pedig szeretnénk megosztani olvasóinkkal, hiszen (ahogy azt minden díjátadón és celeb összeröffenésen hallani szoktuk) nélkülük sehol nem lennénk. Ennek szellemében, és a PartyNews szellemiségének jegyében születésnapi bulit rendezünk a Duna vizén, mégpedig az A38 hajón. Egy olyan bulit, ahová meghívtuk azokat a hazai DJ-ket, akikkel hosszú éves baráti és munkakapcsolat köti össze lapunkat, s akik pontosan képviselik azt a zenei irányvonalat, ami a PartyNews elsődleges profilját meghatározza. És egy olyan bulit, amelynek fő fellépője vastagon képviseli azt a jelleget, amit lapunk képviselni igyekszik, aki előremutató, profi, tisztában van azzal, honnan jön mindaz, amit csinál, de mégsem végtelenül aktuális. Ez az ember pedig nem más, mint Scuba.

Scuba, vagyis Paul Rose londoni születésű DJ / producer / szervező, akit 2003 óta nem tud megkerülni senki, aki kicsit is követi az elektronikus zene alakulását. Ebben az évben alapította ugyanis Mr. Hotflush saját kiadóját (Hotflush Recordings http://www.discogs.com/label/22912-Hotflush-Recordings), melyet az egyik legelső dubstep kiadókent tartanak számon.

2007-ben azonban elhagyta a ködös Angliát és a világ (talán kijelenthetjük) elektronikus zenei központjába, Berlinbe költözött.

Szorosabbra fűzte szálait a legendás szuperklubbal, a Berghainnal, ahol Ben Klock és Marcel Dettmann is rendszeresen operál, és ebbe a tekintélyt parancsoló “vámpírkastélyba” kezdett el Sub:Stance néven rendezvényeket szervezni. Ennek apropóján az Ostgut Ton kiadónak állított össze egy válogatást 2010-ben, mely után a DJ Kicks is “megtalálta”, így oda is készült egy válogatás lemez 2011-ben.

Időközben természetesen, ahogy a világon is más és más stílusok kerültek előtérbe, úgy változott saját kiadójának portfóliója is a UK garage, breakstep vagy éppen a techno irányába, s ahol legendás kiadványok kerültek egy-egy itt megjelent korongra, így például Mount Kimbie, Joy Orbison, George Fitzgerald, Sigha vagy éppen Benga művei.

Sajat “basszus központú” albumjai természetesen mindig saját kiadója égisze alatt születtek meg, 2008-ban a technósabb fűszerezésű, mélyebb dubstep album, a Mutual Antipathy, 2010-ben az eklektikusabb, drum and bass-szel, illetve már house-zal kiegészült Triangulation, illetve személyes kedvencünk, a 2012-ben megjelent Personality. Legutolsó albumát már erősen megpecsételte a 80-as, 90-es évek dance slágereinek stílusa, így egy sokkal színesebb, vibrálóbb, táncolhatóbb albumot vehettünk a kezünkbe, amely a táncparketten, de otthon hallgatva is abszolút megállja a helyét. Mindeközben alteregójában, amelyet SCB néven ismer a világ, egy sokkal keményebb, veretősebb és technósabb Paul Rose-t tisztelhetünk – ha és amennyiben valakinek nem lett volna elég bizonyíték Scuba sokoldalúságára.

Sorolhatnak hány megafesztiválon, hány legendás klubban lépett már fel, vagy hány magazin és weboldal választotta be a világ legjobb DJ-i közé, de felesleges lenne, hiszen egyértelmű, hogy ahol az ő neve szerepel a line up-ban, ott instant teltház és kötelező megjelenés várható.

Ahogy már említettük, a 9. születésnapunk jelen pillanatban a legnagyobb büszkeségünk, ezért ennek megfelelően igyekeztünk a line up-ot megtölteni legjobb haverjainkkal és személyes kedvenceinkkel. Úgy hívtuk meg fellépőinket, hogy mindkét teremben kedvenc szervezőcsapataink jeles képviselői tevékenykednek majd főfellépőnk előtt és után. Így Isu, a hajót rendszeresen “terrorizáló”, a technót művészi magasságokba emelő Technokunst-ból, az NVC-től Sinko lesz a vendégünk, illetve kedvenc szőrös csapatunkból, a Hairy-ből Naga és Beta melegítik majd a terepet. Arról pedig, hogy a „kisterem legyen a nagyterem” a motorbárban, az A38 egyik „tartóoszlopa”, vagyis Bergi fog gondoskodni a Monkey6-től, valamint a LavaLava és a Limit! frontemberei, Tolo és Pöti lesznek, akiket a tavaly lapunk az év felfedezettjei (Hórukk rovat link) kategóriában már bemutatott nektek

Hamarosan pedig lezárásra kerül a Facebook-on szervezett és meghirdetett „DJ versenyünk” is, amelynek keretében, olvasóink döntése alapján egy eddig ismeretlen, de annál tehetségesebb szelektornak / DJ-nek tudjuk megadni a lehetőséget arra, hogy az A38 hajó pultja mögött bizonyítson díszes társaságunk mellett. (Szavazás itt: https://www.facebook.com/hu.partynews/photos/gm.575870879173146/622794874434481/?type=1&theater)

Zeneajánló:

Personality album online:

Scroll To Top