Címlap » Kultúra » XIII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár Gyulán

XIII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár Gyulán

Idén április 20-22-e között kerül megrendezésre a XIII. Pálinkafesztivál Gyulán

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Amely nem csak az ország, de a világ legnagyobb pálinkás rendezvényévé nőtte ki magát.  Ez alatt a három nap alatt a város átalakul a Magyar Pálinka Fővárosává. A belvárosban található vár 9 hektáros kertjében rengeteg programmal várják a szakma képviselőit és a nagyközönséget is.

A fesztivál legfontosabb eseménye – szakmai szempontból- a pálinkaverseny, amelyen az ország legkiválóbb pálinkafőzői mérik össze tudásukat. A versenyre ez évben rekord mennyiségű, 1120 minta érkezett, ezeket a hozzáértő zsűri bírálja el, majd 21-én hirdetnek eredményt.

Szintén a Pálinkafesztiválon hirdetik ki a II. Nemzetközi Gyümölcskészítmények Versenyének eredményeit, itt az ország legjobb lekvár, szörp, gyümölcslé, és egyéb gyümölcs készítményei versenyeztek.

A szórakoztató programok keretein belül természetesen nem hiányozhat a kóstoló, az érdeklődők nem csak a hazai, de a határon túli „kerítésszaggatókat” is megízlelhetik. A fesztivállal egybekötött XII. Böllérnap a húsimádókat célozza meg, látványos disznóvágással, disznótoros ételekkel és versennyel csábítják a vendégeket. A pálinka elengedhetetlen kísérőjeként emlegetett kolbász is képviselteti magát az eseményen, vasárnap megrendezésre kerül az V.” Főzzük körbe a várat Gyulai kolbásszal és pálinkával” nemzetközi főzőverseny. Szintén vasárnap a Pálinka Szépe Verseny és divatbemutató szórakoztatja majd a közönséget. A három nap alatt nagy hangsúlyt fektetnek a néptánc csoportok előadásaira, a kézműves vásárokra, ezzel is népszerűsítve a hungarikumokat.

Esténként zenével várják nem csak a fiatalokat – pénteken Caramel és Neoton Família, szombaton Zeneexpressz, vasárnap pedig Vad Fruttik, valamint a Csík zenekar ad élő koncertet.

 

Scroll To Top