Címlap » Kultúra » 22. Zempléni Fesztivál – 2013.

22. Zempléni Fesztivál – 2013.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A(z) "22. Zempléni Fesztivál – 2013." nevű program paraméterei lentebb találhatóak

  • Program megnevezése: 22. Zempléni Fesztivál – 2013.
  • Program időpontja: 2013. augusztus 9-18.
  • Település: 19 zempléni településen
  • Program helyszíne: Több helyszínen

Te ott leszel / voltál a(z) 22. Zempléni Fesztivál – 2013. nevű programon?

Írd meg hozzászólásban, ha gondolod

Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménye idén 22. alkalommal kerül megrendezésre. A Zempléni Fesztiválon rangos komolyzenei programok, színházi-, táncelőadások és jazz koncertek, kirándulások, kiállítások és gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat.

2013. augusztus 9-18. között 19 zempléni településen – többek között Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Szerencsen és Tokajon – 32 helyszínen, 45 program gondoskodik a felhőtlen szórakozásról. A fesztivál különlegessége a műfaji és területi sokszínűségben rejlik.

22. Zempléni Fesztivál

Tíz napon át komolyzene, népzene és jazz, színház és irodalom, gyerekprogramok, kirándulások várják Zemplénben a látogatókat.

Az idén 20 esztendős Budafoki Dohnányi Zenekar nagyszabású Verdi-Wagner gálakoncertje nyitja a rendezvénysorozatot, majd a záróhangversenyen az 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretével Jandó Jenő lép színpadra Mozart, Haydn és Schubert műveivel.

A további fellépők között szerepel a Rajkó zenekar és Radics Gigi, a Szent Efrém Férfikar, az Octovoice énekegyüttes, a Corpus Harsona Kvartett, a Dohnányi Fúvósötös, a Vox Arborum Trió, a Harmonia Garden, a Renaissance Consort régizene együttes valamint a Mozaik Kamaraegyüttes.

Weöres Sándor évforduló alkalmából a tokaji Paulay Ede Színházban egy különleges emlékesttel tisztelegnek a költő előtt.

A Zempléni Fesztivál települései megmutatják hagyományaikat, szokásaikat az érdeklődőknek, a borok kedvelői pedig közel húsz pincészetben kóstolhatják meg a táj legfinomabb nedűit.

Scroll To Top