Címlap » Címlapon » A könyvelők is szoktak szakmai napokat tartani

A könyvelők is szoktak szakmai napokat tartani

A szakmai napok megtartása fontos minden szakmában. A dolgozók ilyenkor nem csak a szakmát érintő újdonságokról tájékozódhatnak, de pozitív, illetve negatív tapasztalataikat is meg tudják osztani egymással. A szakmai napok sokszor több napos rendezvényeké válhatnak, ahol nem csak problémák megvitatására jut idő, de kikapcsolódásra és felhőtlen ismerkedésre is.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Könyvelők szakmai napjai

Nincs ez máshogy a könyvelőknél sem ahol nem csak tapasztalat cserét válthattak egymással a dolgozók, de megvitathatták a szakmát sújtó problémákat is. A folyamatosan terjedő informatikai újdonságok mellett, a könyvelők és az ügyfelek között kommunikáció hatékonyságának javulását segítő ötletek megvitatása is napirendre kerülhet. A folyamatosan bevezetett informatikai rendszerek jelenleg sok könyvelőnek okoz gondot. A korábban megszokott papíralapon végzett munkafolyamatok digitalizálása ijesztőnek tűnhet néhány idősebb könyvelőnek.

A szakmai napokon erre is nyújtanak segítséget, hiszen minden régió megszervezi az éves saját programjait, ahova a megye dolgozóit invitálják. A legaktívabb régiót, a MINKE (Minősített Könyvelők Egyesülete) rendszeresen díjazza is. A következő évet érintő szinte szokásossá vált „Adóváltozások 2019” konferencia mellett a szakmai napok azok melyre minden könyvelőt várnak.

minke

Tavaly például Békéscsabán rendezett eseményen nem csak az adóváltozások voltak napirenden, de arról is szó volt, hogy hogyan is lehetne a könyvelési díjat növelni. Az áremelés minden cégnél vagy magánvállalkozásnál kényes téma.

Látszólag évről évre ugyanazt a feladatot ellátó könyvelők, hónapról hónapra képzi önmagát. A folyamatosan megújuló törvények vagy egyéb változások arra készteti őket, hogy mindig naprakészek legyen a munka megfelelő elvégzése érdekében. A folyamatos önképzés tehát elengedhetetlen ebben a szakmában, nem csak előadásokon kell részt venniük, de folyamatos továbbképzéseken is részt kell venniük. A háttérmunkát igazán csak a szakmabeliek érthetik ezért is előnyös a téma felvetése a konferencián.

Forrás: szamvitelnavigator.hu

Scroll To Top