Címlap » Címlapon » A lakásbiztosítás kötésének fontossága

A lakásbiztosítás kötésének fontossága

Napjainkban az otthon az egyik legértékesebb vagyontárgy, amelyet valaki birtokolhat, mivel a megszerzése nagy beruházással jár. A legtöbb felhasználó jelzáloghitel igényléséhez folyamodik, hogy ezt a kiadást fedezni tudja.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Miért érdemes lakásbiztosítást kötni?

A polgári jogi felelősség biztosítás az egyik legfontosabb garancia, amelyet bármely lakásbiztosítás nyújt. Ily módon a ház tulajdonosa védve van az olyan károkkal szemben, amelyeket maga az ingatlan okozhat harmadik félnek, például vízszivárgás esetén, mivel a biztosító felelős a helyzet megoldásáért és a megfelelő kártérítés kifizetéséért.

Nagyon valószínű, hogy előbb vagy utóbb anyagi kár keletkezik, például dugulás, törött üveg, a szaniterek sérülése, egy dísztárgy sérülése stb. A lakásbetörések a vártnál gyakrabban fordulnak elő, ezért a lakáson belüli betörés esetén a biztosítási kötvény tartalmazza a személyes vagyontárgyak elvesztésének kártérítését. Ezen túlmenően a legtöbb ilyen biztosítás védi a ház lakóit abban az esetben is, ha az utcán rablás vagy lopás történik, és még a hitelkártyák hamis használatára is reagálnak.

Bár hihetetlennek tűnhet, hazánkban évente több ezer tűzeset történik, főként elektromos problémák miatt. Ha ez mégis megtörténik, a biztosítás fedezi az emiatt okozott károkat. Súlyos baleset esetén előfordulhat, hogy a lakás teljesen megsemmisül, és ha nincs lakásbiztosítás, akkor a tulajdonosoknak maguknak kell vállalniuk az újjáépítés teljes költségét. Ez a biztosítás azonban kártérítést nyújt az ingatlan helyreállításáért és az elveszett vagyontárgyak pótlásáért.

lakasmiert

Egyéb extrák

A lakásbiztosítás megkötésével a ház a légköri jelenségek által okozott károk ellen is védve van.

Abban az esetben, ha a ház tulajdonosa vagy bármelyik lakója perbe keveredik, a jogvédelmi szolgálat biztosítja a szükséges támogatást, különösen kártérítési igények, büntetőjogi védelem, munkaügyi perek esetén.

Bármilyen incidens esetén a lakásbiztosítás kedvezményezettjei sürgős segítséget kaphatnak magától a biztosítótársaságtól, amely gyorsan és hatékonyan megoldja a problémát. A biztosítottak általában különleges díjszabással vehetik igénybe ezt a szolgáltatást.

Scroll To Top