Címlap » Címlapon » A lakásvásárlás előnyei

A lakásvásárlás előnyei

A lakásvásárlásnak számos előnye van, amiket figyelembe kell vennünk a végső döntés meghozatala előtt. Ezek különböző típusúak lehetnek (gazdasági, társadalmi stb.), és az egyes tulajdonosoktól függően fontosabbak lehetnek. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb előnyöket.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Szabadságot ad

Azt csinálhatunk vele, amit akarunk. Ez kétségtelenül az új építésű lakás vásárlásának egyik fő előnye. Az ingatlan megszerzése azt jelenti, hogy azt bármilyen célra használhatjuk, anélkül hogy bárkinek magyarázkodnunk kellene. Mindegy, hogy első lakhely vagy nyaraló lesz, de ugyanúgy bérbe is adhatjuk.

Igazodik az ízlésünkhöz

További pozitívum, hogy a saját igényeinkhez és ízlésünkhöz igazíthatjuk anélkül, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy a befektetett pénz egy olyan ingatlanba kerül, amely valójában nem a sajátunk. Röviden, ha van saját lakásunk, akkor azt teljesen az ízlésünk szerint alakíthatjuk.

Nagyobb stabilitás

Egy másik alapvető tényező, amelyet figyelembe kell vennie a lakásvásárlás előnyeinek és hátrányainak listáján. A saját otthon nagyobb stabilitást sugall, mint egy bérelt ingatlanban élni. Addig lesz az otthonunk, ameddig akarjuk, anélkül, hogy bérleti feltételekhez, esetleges díjemelésekhez kötnék.

hazv

Pénzbefektetés, pénzmegtakarítás

Az ingatlanpiac jelenlegi helyzete miatt érdemes megfontolni egy új otthon vásárlását. A válság után a lakásárak emelkedtek, de kisebb mértékben, mint a bérleti díjak. Ha pedig egyszer kifizettük, akkor az a saját tulajdonunk marad.

A bérleti piac emelkedése azt jelenti, hogy sok esetben a jelzáloghitel törlesztőrészlete alacsonyabb, mint amit akkor fizetnénk, ha bérelt ingatlanban élnénk. Ezen túlmenően egy olyan ingatlanba fektetjük a pénzt, amely a miénk, és nem olyanba, amely soha nem lesz az.

Potenciális értéknövekedés

Bár a lakásvásárláskor az egyik fő hiba az, hogy azt gondoljuk, hogy a lakás ára soha nem fog csökkenni (a válság megmutatta, hogy ez megtörténhet), és hogy néha a lakást, mint befektetési forrást túlértékelik, az igazság az, hogy hosszú távon normális, hogy az ingatlan eladási értéke nő.

Scroll To Top