Címlap » Címlapon » A mozgáskorlátozott kutyák legjobb barátja: a kutya kocsi

A mozgáskorlátozott kutyák legjobb barátja: a kutya kocsi

Régen, ha egy kutya elveszítette az egyik lábát, vagy lebénult, akkor élete meg lett pecsételve és mozogni már nem igazán tudott. A mai korszerű orvostudomány azonban lehetővé tette, hogy ezek az állatok is ugyanolyan életet élhessenek, mint egészséges társaik.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Egy remek találmány, a kutyakocsi, mely lehetővé teszi a korlátozottá vált ebek mozgását. Használni tudják a lakáson belül, de a szabadban is. Megjelenése leginkább a humán kerekesszékre hasonlít, megfelelően alátámasztja a kutya testének a hátsó felét.

Ez a remek szerkezet lehetővé teszi a baleset, ízületi probléma, végtaghiány, vagy egyéb okokból fakadó mozgásukban korlátozottá vált egyedek mozgását. Hatalmas segítség a kutya számára, hiszen tökéletesen leveszi a terhet az állat testének hátsó részéről, mely alig vagy egyáltalán nem használható.

A kocsi használata során a kutyus felső teste szépen megerősödik, remekül kiegyenlíti a test nem használható része miatti hiányosságot. A legtöbb esetben a kutyusok már az első próba alkalmával szépen elfogadják ezt a segédeszközt, kis gyakorlás után pedig már profin tudnak vele futkározni és játszani. Nem kell többet a labdázásról sem lemondaniuk.

A mozgáskorlátozott kutyák legjobb barátja: a kutya kocsi

A mozgáskorlátozott kutyák legjobb barátja: a kutya kocsi

A kis kocsi segítségével az ugráson kívül minden olyan mozdulatot megtud csinálni, amit egészséges korában megtudott, részt tud venni a nagy sétákban és a közös játékban is. Így testileg és szellemileg is teljesen egészségesnek tudja érezni magát.

Fontos tudnivaló, hogy a kutyakocsi kizárólag a kutya közlekedésére szolgál, tehát (a rövid lábú kutyusok kivételével) az állat ebbe megpihenni és feküdni nem is tud. Ennek a csodás szerkezetnek természetesen minden eleme állítható, hogy pontosan a kutya méretéhez tudjuk igazítani. Az eszköz teljesen kényelmessé válik a kutya számára, a gerince és az elülső végtagok sem terhelődnek túl és a kutyakocsi nyújtott előnyöket teljes mértékben ki tudja használni az állat.

Forrás: www.kisallatdoki.hu és www.kutyadaganat.com

Scroll To Top