Címlap » Kultúra » A teljes tizedik évad

A teljes tizedik évad

Szabó Borbála írása érinti az élet nagy kérdéseit, mégsem bonyolítja túl a dolgokat.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A mindennapok szürkeségén át talán felismerjük önmagunkat, színesebb világba vágyó énünket. A Szabó Máté rendezésében készülő, „A teljes tizedik évad” című darab egy kisgyermekes anyuka, név szerint Erika szürke hétköznapjait mutatja be, amit csak egy sorozat dobhat fel. A magányos nő elmenekül a színtelen valóságból, a sorozat magába szippantja, függővé teszi, de egyúttal élettel telibbé varázsolja az unalmas perceit.

Az alkotás írónője arra keresi a választ, hogy vajon miért bújunk el egy ilyen nem létező, fiktív világba, miért jobb a szereplőkkel együtt érezni és élni, mint a családunkkal tölteni az időt.

Erika szerepét Szorcsik Kriszta alakítja, férjét Kardos Róbert játssza, és a darabban még szerepel Gados Béla, Szabó Emília bolondos költőnőként, Dévai Balázs, Parti Nóra (férfias rendőrlányt alakít), Kálid Artúr (orvostanhallgatóként lép színre) és Mészáros Tibor is.

A jelmezekért Bujdosó Nóra volt a felelős, a díszletet pedig Horgas Péter tervezte.

Különlegesség, hogy a darabban megjelenő sorozathoz valódi forgatást is tartottak, néhány rövid részt felvettek a színészekkel, így televízión keresztül (darab a darabban) is láthatjuk majd őket április 27-étől a Bárka Színház színpadán.

Scroll To Top