Címlap » Zene » Ismét Budapesten az ABBA – The Show

Ismét Budapesten az ABBA – The Show

Ismét Budapesten az ABBA – The Show

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Csütörtökön ismét Budapesten szerepel az ABBA – The Show című produkció, amelyben a svéd Waterloo zenekar az ABBA eredeti zenészeivel, Ulf Anderssonnal és Mats Ronanderrel kiegészülve adja elő a hetvenes-nyolcvanas években működött svéd popcsapat legnagyobb slágereit.

A kétórás koncert nyomon követi az ABBA történetét, és olyan népszerű dalok szólalnak meg, mint a Waterloo, az S.O.S., a Mamma Mia, a Dancing Queen, a Money Money Money vagy a Knowing Me, Knowing You – közölte a szervező ShowTime Budapest az MTI-vel.

A Camilla Dahlin által alapított ABBA-feldolgozás-zenekarban, a szintén svéd Waterloo-ban Camilla és Katja Nord énekel, ők külsőre, arcra és hangjukban is nagyon hasonlítanak az ABBA két énekesnőjére, Agnetha Fältskogra és Anni-Frid Lyngstadra. A turnén a National Symphony Orchestra of London is játszik Matthew Freeman vezénylésével. Az eredeti fellépőruhák pontos másait felvonultató színpadi műsor, amelyet eddig 33 országban több mint kétmillióan láttak, Magyarországon is népszerű, tavaly kétszer is telt ház előtt játszottak Budapesten és Debrecenben. Az ABBÁ-t 1972-ben alakította a már korábban együtt zenélő Björn Ulvaeus és Benny Andersson, miután két énekes hölgyet, Agnetha Fältskogot és Anni-Frid Lyngstadot bevette a csapatba. 1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit. Pályafutásuk során több mint száz dalt jelentettek meg és mintegy 350 millió lemezt adtak el.

 

Scroll To Top