Címlap » Címlapon » Álomház lépésről lépésre

Álomház lépésről lépésre

Aki építkezésbe kezd, vagy egyelőre még csak gondolkodik rajta, bizonyára elképzelte már álmai otthonát. Hogy hol van, mekkora, milyen egyedi, apró részletek teszik különlegessé.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ahhoz, hogy az álmaink otthona valósággá váljon, alaposan fel kell készülni és minden döntést megalapozottan kell meghozni.

A döntéselőkészítés fontossága

A legfontosabb lépés, hogy meghatározzuk, hogy mennyit tudunk költeni az otthonunk megépítésére – hangsúlyozza a pods.com. Bár az interneten találkozhatunk különböző négyzetméter árakkal, vegyük számításba saját egyedi igényeinket is. Egy luxusotthon felépítéséhez igazán mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

A becslések általában nem tartalmazzák a telek árát, a tervezés árát, az engedélyek árát sem, amennyiben ezek pénzbe kerülnek. Egy meglévő ház megvásárlása mindig olcsóbb alternatíva, ilyenkor azonban a legtöbb esetben kompromisszumot is kell kötnünk pár dologban.

Állítsunk fel tehát egy reális költségvetést, vegyünk bele mindent, az anyagköltségeket, a munkadíjakat, bútorokat, tereprendezést és így tovább. Egy kis mozgásteret is érdemes hagyni, a legtöbben ugyanis túllépik az eredeti költségkeretet. Tehát ne az utolsó filléreket költsük el, hagyjunk mindig vésztartalékot, melyhez hozzá tudunk nyúlni.

A méret a lényeg

alomhaz

Sokan vágynak nagy terekre, azonban ilyenkor is érdemes hosszú távon gondolkodni és megfontolni egy kisebb alapterületű ház építését. Ha még kicsik a gyerekek, gondoljunk arra, hogy előbb-utóbbi kirepülnek, két embernek pedig egy nagy ház később üressé, hideggé is válhat. Akármilyen nagyságú épületet is terveztetünk, már a szigetelésnél, a fűtési rendszer kiválasztásánál és általánosságban az energiaigénynél és energiaköltségeknél is a hosszú távú megoldásokat válasszuk.

El kell tehát azt is dönteni, hogy mi lesz az építőanyag, mi képezi majd az épület vázát. Napjainkban hazánkban is egyre népszerűbbek a könnyűszerkezetes házak.

Ezek között is többfélét találunk, ha pedig környezetbarát megoldásra törekszünk, ami tűzvédelemben, hő- és hangszigetelésben is megállja a helyét, érdemes megfontolni a VarioSIP választását. Ezek a panelek kloridmentes MgO táblából és ElastoPIR-ből állnak.

Scroll To Top