Címlap » Gasztronómia » Bizarr ételek toplistája

Bizarr ételek toplistája

A magyar konyha pacalja valamint körömpörköltje nem is annyira bizarr, mint amit a világ más tájain képesek enni.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Lássunk belőle tíz „finomságot” (by sztarcafe.hu)! A tizedik helyre épp hogy felért az anyatejes fagylalt. Készítői szerint ennél tisztább alapanyag nem is kerülhetne a fagyiba. A kilencedik helyre sorolhatnánk az angol Turduckent, ami egy csirke és egy kacsa pulykába töltését jelenti. Az angolok nagyon kedvelik, de aki nincs annyira oda a húsért, azok inkább ne kérjenek ilyet.

A nyolcadik helyre a Kopi Luwak kávé került. Hogy mi olyan különleges ebben a kávéban? Az, hogy a pálmasodró cibetmacska megeszi a kávébabot, majd ennek ürülékéből készítik ezt a méregdrága kávét. A kávéhoz nyugodtan fogyaszthatjuk a hákarl nevű izlandi csemegét. Ez öt hónapig erjesztett cápahús, és annál finomabb, minél erőteljesebb a szaga.

A hatodik helyet a gömbhalból készülő fugu kapta. Érdekessége, hogyha a halat nem jól készítik el, akkor mérgező. Ehhez képest a szárított tarantula semmiség. Épp, hogy lemaradt a dobogóról a svédek kedvenc konzervcsemegéje, az érlelt hering.

Az első három helyet a sannakji, az élő polip, a szárított pillangóbáb, valamint a balut nevezetű finomság kapta. A balut nem más, mint tojásban kifejlődött csirke- vagy kacsafióka megfőzve. Hogy melyik az abszolút nyertes, mindenki maga döntse el!

Íme az abszolút győztes:

Balut

Balut: Tojásban kifejlődött csirke vagy kacsafióka, melyet ebben a formájában főznek, majd esznek meg az ínyencek. Megennéd?

Balut - a bizarr étkek győztese

Balut – a bizarr étkek győztese – Várd meg, míg kifejlődik a tojásban a csirke vagy kacsa, majd ezt főzd meg és már eheted is a “finomságot”. Már, ha van rá gusztusod : )

Scroll To Top