Címlap » Kultúra » Bukott mesehősök: Hófehérke és többiek happy end nélkül

Bukott mesehősök: Hófehérke és többiek happy end nélkül

Mi történne a Disney-hősnőkkel, ha a mese nem úgy végződne, hogy “boldogan éltek, amíg meg nem haltak”? Egy fotós a gondokkal teli valóságba helyezte a hercegnőket.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Egy Vancouverben élő művésznőnek,Dinának elege lett a csöpögős történetekből, amelyekkel gyerekkora óta szembesült a mesekönyvekben. Amikor a lánya elkezdett érdeklődni a mesék iránt, az édesanyjánál pedig daganatot találtak, elhatározta, hogy az idilli hősnők helyett igazi karaktereket hoz létre, valódi problémákkal.

„Azon kaptam magam, hogy érdekel, mi történik a mesehősökkel a „boldogan éltek” rész után, ha olyan gondokkal kell megküzdeniük, mint nekünk mindannyiunknak: öregedéssel, anyagi- és párkapcsolati problémákkal, betegségekkel.Tudom, hogy a képek nem mindenkinek tetszenek majd, de bízom benne, hogy majd ők is megértik, az embereket szembesíteni kell a mindennapok problémáival: a magánnyal, a depresszióval, a környezetszennyezéssel, a háborúkkal és az örök fiatalság megszállott hajszolásával” – mondta Dina Goldstein.

Nézd meg a fotós elképesztő képeit!

Rapunzel, a hosszú hajú hercegnő kopasz a sok kemoterápiától

Rapunzel

A fotós először – rákos édesanyja hatására – Rapunzelt álmodta meg, aki elveszti gyönyörű hajkoronáját a kemoterápia miatt.

Hamupipőke alkoholista lett

Hamupipőke

Hamupipőke lecsúszott alkoholistaként járja a kocsmákat.

Hófehérke lepukkant anyuka

Hófehérke

Hófehérke és a Herceg házassága tönkrement.

Piroska súlyproblémákkal küzd

Piroska

Piroska elhízott a gyorskajáktól.

Scroll To Top