Címlap » Kultúra » Csak táncolunk…

Csak táncolunk…

Kortárs Koreográfusok Estje hétfőn a Nemzeti Táncszínházban.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hétfőn tényleg csak táncolunk, hiszen a Nemzeti Táncszínház ad otthont a Kortárs Koreográfusok Estjének, melyet 13. alkalommal rendeznek meg.

Június 11-én 19 órától a „Csak táncolunk…” címet viselő esten a fiatal, kezdő tánckoreográfusok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A műhelymunkájuk során létrejött kiváló alkotások már képviselték megálmodójukat nemcsak itthon, de külföldön is. Sokszínű és érdekes balettest várja a nézőket a Magyar Nemzeti Balett Alapítvány Stúdió Együttesének új produkciójában. 

Az első részben Jellinek György Monologue About Waiting című, 6 perces bemutatóját Bach zenéjére hárman táncolják el, majd Péntek Kata Magamban című darabja következik Bálint Adél szereplésével. A harmadik alkotás Bajári Levente és Pazár Krisztina közös műve, és a Flow címet viseli. Az első egységben lesz még egy koprodukció Jellinek György és Massih Parsaei közreműködésével is.
A második részt Jellinek György, Kerényi Miklós Dávid, Varga Kinga közös produkciója, az After Party című 30 perces előadás tölti ki.

Igazán színes, élénk táncesemény elé nézünk. A Kortárs Koreográfusok Estje idén is a hazai táncélet színe-javát vonultatja fel. A részletes program elérhető a nemzetitancszinhaz.hu oldalon.

 

kép: nemzetitancszinhaz.hu – Tullio Ambrosio

Scroll To Top