Címlap » Kultúra » Családi táncház találkozó az Akváriumban

Családi táncház találkozó az Akváriumban

A Naphon Csoport szervezésében rendhagyó családi program, minden vasárnap a belváros szívében.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Családi táncház találkozó az AkváriumbanEz nem kimondottan gyerek táncház, nem is csak felnőtt, nem játszóház, nem is tanfolyam, nem koncert, nem bemutató, nem énekóra, nem festőkurzus: mindez egyben!
A táncházban a legfontosabb az azonnali szórakoztatás! Mindenki által jól ismert dalok közös éneklése, a táncok alapos lebontása, leegyszerűsítése, a mozdulatok gyereknyelvre fordítása, játék és a humor! Mivel a szervezők egy teljes évig ugyanazt a néhány táncot tanítják, akik rendszeresen ellátogatnak az Akváriumba, elsajátíthatják egy adott tájegység jellemző táncait, dalait, anyanyelvi szinten, kortól, tánctudástól függetlenül.A program szerves része a festőház, ahol előre rajzolt magyaros motívumokat rajzolhatnak és festhetnek a vendégek.

 

Fellépők:

NAPHON: közel 20 éve szerveznek eseti, vagy rendszeres kulturális eseményeket Budapesten. A Családi Táncházban nem csak szervezőként, hanem alkotókként is megjelennek, mint a táncház és a festőház vezetői.
Kruczler Mónika/koreográfus, szervező/ fogja össze, alakítja, szövi a játékok, dalok, táncok menetét, gyereknyelven, sok humorral.
Fülöp Gál Farkas/vj, szervező/ vezetésével festőház működik a rendezvény alatt. Magyaros motívumok vázlatai elevenednek meg a gyerekek keze által, alkalmanként 10nm-es felületen. 

Zene: 

Ifj. Csoóri Sándor/népzenész/a Kossuth-díjas, Womex Világzenei-díjas Muzsikás Együttes zenésze, immáron a zenekartól különválva, egy „családi” formációt hozott létre, kizárólag a Családi Táncház számára, ezúttal fiaival és feleségével muzsikál.

További közreműködők: 

Márczi Anna-zene, Csoóri ’Sündi’ Sándor -zene, Csoóri Bendegúz-zene, Fülöp Kende-tánc Virág Péter-tánc, Németh Emese-festőház

2012. 04. 01. vasárnap
16:00 – Családi Táncház
19:00 – Lay-Up!  – vasárnapi ambient-elektronika:
Nitelight (NVC), Janus (Varázsszőnyeg), Dj Mesterház

A belépés mindkét programra ingyenes

Scroll To Top