Olasz ételek magyar szerzőpárostól.
Csizma az asztalon
Olasz ételek magyar szerzőpárostól.
A héten került a boltokba Illés Andrea és Repka Noémi közös olasz szakácskönyve, a Csizma az asztalon–Főzés olasz módra régióról régióra.
A Scolar Kiadónál megjelent kötet szerzői hosszú éveken át életek Olaszországban, így hitelesen saját tapasztalatok alapján, némi magyarsággal fűszerezve adják át az olvasóknak a finomabbnál finomabb ételek receptjeit. Sorban megismertetnek minket 20 régió jellegzetességeivel. A terítékünkre varázsolják az olasz csizma gasztronómiájának legjavát Észak felől Délre haladva. A komplett menüsorok segítségünkre lehetnek, ha egy kicsit extrább, többfogásos ebéddel lepnénk meg szeretteinket. Csak egy példa a sok közül: Genovai leves, Trentinói nyúl, Mézes-mandulás keksz, Salentói tészta egytál. A klasszikusok is megtalálhatók a gyűjteményben a minestorétól kezdve a spaghetti alla carbonarán át a tiramisuig.
A könyvet a kulturális háttér-információk és speciális ínyencségek, fortélyok teszik igazán izgalmassá.
Kép: scolar.hu