Címlap » Kultúra » Csizma az asztalon

Csizma az asztalon

Olasz ételek magyar szerzőpárostól.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Csizma az asztalon
Olasz ételek magyar szerzőpárostól.

A héten került a boltokba Illés Andrea és Repka Noémi közös olasz szakácskönyve, a Csizma az asztalon–Főzés olasz módra régióról régióra.

A Scolar Kiadónál megjelent kötet szerzői hosszú éveken át életek Olaszországban, így hitelesen saját tapasztalatok alapján, némi magyarsággal fűszerezve adják át az olvasóknak a finomabbnál finomabb ételek receptjeit. Sorban megismertetnek minket 20 régió jellegzetességeivel. A terítékünkre varázsolják az olasz csizma gasztronómiájának legjavát Észak felől Délre haladva. A komplett menüsorok segítségünkre lehetnek, ha egy kicsit extrább, többfogásos ebéddel lepnénk meg szeretteinket. Csak egy példa a sok közül:  Genovai leves, Trentinói nyúl, Mézes-mandulás keksz, Salentói tészta egytál. A klasszikusok is megtalálhatók a gyűjteményben a minestorétól kezdve a spaghetti alla carbonarán át a tiramisuig.

A könyvet a kulturális háttér-információk és speciális ínyencségek, fortélyok teszik igazán izgalmassá.

 

Kép: scolar.hu

Scroll To Top