Címlap » Zene » Ed Sheeran megjelenési rekordot döntött Amerikában

Ed Sheeran megjelenési rekordot döntött Amerikában

A + albumot nemcsak az Egyesült Királyságban, de az USA-ban is nagyon szeretik.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ed Sheeran albuma, a + az amerikai és kanadai eladási listákon is az ötödik helyen nyitott a héten! Ez igen ritka alkalom egy angol férfi szóló előadó esetében, és az ötödik helynél magasabban még senki nem debütált. Amerikában több mint 42 ezer példány kelt el az első héten, ennek 79%-a digitálisan. Ed szeptemberi Észak-Amerikai turnéja ráadásul percek alatt teltházas lett.

A + album egyébként az Egyesült Királyságban is nagyon fogy, hiszen ott már négyszeres platina lett, ami 1,2 millió eladott darabot jelent, de ez sem megjelenő annak tükrében, hogy az Official Charts Company májusi kimutatása szerint az Egyesült Királyságban Sheeran a leghallgatottabb előadó a neten, olyan sztárokat megelőzve, mint Lana Del Rey, David Guetta, Rihanna vagy a Coldplay.

A szemtelenül fiatal, mindössze 21 éves angol Sheeran igazi sármját szívből jövő dalainak és egyéni, érzelmekkel teli hangjának köszönheti. Ed Suffolkban nőtt fel és tanult meg gitározni, majd 16 évesen költözött Londonban, hogy több lehetősége legyen fellépni. A hírnévhez vezető út azonban hosszú és rögös volt: az énekes évekig az ismeretlenség homályában stúdiózott és lépett fel, CD-it pedig egyszerűen a hátizsákjából árulta. Az áttörés 2011-ben jött, amikor egy sikeres EP után az Atlantic Records Londonban leszerződtette a fiatal tehetséget.

Ed Sheeran első, + névre hallgató albuma – mely az énekes-dalszerző szerint egy jópofa jel, semmi más jelenést nem hordoz – hazánkban idén február 27-én jelent meg. Az Egyesült Királyságban az album az utóbbi évek egyik legjobb debütálása volt. A Brit Awardson elnyerte a legjobb brit férfi előadónak és a legjobb új brit előadónak járó díjat, majd Ivor Novello-díjat is kapott a „The A Team” című daláért a „legjobb dal zeneileg és szövegileg” kategóriában, többek között Adele-t is lenyomva.

Scroll To Top