Címlap » Címlapon » Egy múzeum, ahol bármit ki lehet próbálni: Flippermúzeum

Egy múzeum, ahol bármit ki lehet próbálni: Flippermúzeum

Budapesten nyitotta meg kapuit az a különleges múzeum, ahol hozzá lehet érni a kiállított tárgyakhoz, sőt, ki is lehet próbálni őket.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ez nem éppen egy hétköznapi múzeum, Európában a legnagyobb, Magyarországon az egyetlen ilyen kiállítás a Flippermúzeum. A Vígszínházhoz közel van, nincs még egy éve, hogy megnyitotta kapuit a tisztelt közönség előtt.

Pálfi András, a múzeum tulajdonosa mindig is mániákus gyűjtő volt, nem is volt kérdés, hogy egy valódi múzeummá növi ki magát, olyan sok és érdekes gépet gyűjtött össze. A kezdetekkor, még csak rajongóként beszerzett néhány gépet, amin eljátszott, de rövid idő elteltével arra gondolt, hogy másoknak is megmutassa gyűjteményét. Ma már egyre több múzeum válik interaktívvá, nem is volt kérdés, hogy ő is hasonlóban gondolkodjon. Az emberek szeretik megtapintani a kiállított tárgyakat. Általában csak néhány dolgot lehet kipróbálni egy múzeumban, itt viszont mindent „kötelező”.

Aki ellátogat, nem fogja beérni annyival, hogy csak rápillant a gépekre. Ma már nem látni ilyen masinákat, ezért is fontos bemutatni őket a nagyközönségnek, hiszen egyesek nosztalgiából is eljönnek, a fiatalabb generáció pedig megérdemli, hogy megismerje élőben is őket.

A helyről részletesebben

Egy múzeum, ahol bármit ki lehet próbálni: Flippermúzeum

Egy múzeum, ahol bármit ki lehet próbálni: Flippermúzeum

A múzeum közel van a Westend-hez és a Vígszínházhoz, 400 négyzetméteren 130 gépet lehet kipróbálni, ezek közül 110 flipper. A másik 20 nem flipper gépek videó játékok, egy jégkorongjáték, bowling asztal, puskás, focis, sőt még cukorka autómaták is vannak 1930-ból.

A hely muzeális közintézménynek számít, a tevékenységre minisztériumi engedélyük van. Mindegyik géphez van egy-egy leírás, támogatást a Közlekedési és Műszaki Múzeumtól kapnak. Ami különleges a tárlatban, hogy ki is lehet próbálni a kiállított tárgyakat.

Belépő

A belépő nem drága, 500 forint, de ezzel csak nézni szabad a gépeket, a diákoknak és nyugdíjasoknak csak 250 forint. Ha játszani is akarunk a gépeken, minden 15 perc 200 forint, de maximum 2000. A teljes összeget előre kell fizetni, de ha nem használják ki a kedves vendégek, akkor visszatérítik az árat arányosan. Mindegyik belépő tartalmazza a flippertörténet bemutatóját, igény esetén a csoportos tárlatvezetést. A gépekbe nem kell pénzt dobálni. Még bérletet is lehet venni 10 alkalomra 20 ezer forintért. Hogy mikor mehetünk el? 16-24 óra között szerdától vasárnapig!

Scroll To Top