Címlap » Zene » Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Krisz Rudi

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Krisz Rudi

A kilencvenes évek végén és az ezredforduló környékén nagyon nagy népszerűségnek örvendett Kreisz Rudolf, alias Krisz Rudi. A popzenét játszó énekes ugyan még kiadott pár lemezt a kétezres években, mára már keveset hallani róla.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Jelenleg sem a zenéje van terítéken, hanem az adócsalási ügye, melyben a bíróság egy év két hónap börtönbüntetésre ítélte.

Egy év két hónap börtönbüntetésre ítélték az énekest, melyet két évre felfüggesztettek. 2007-ben és 2008-ban követett el egyrendbeli csődbüntettet, egyrendbeli folytatólagosan elkövetett adócsalást és a számviteli rend megsértését. Rudi Bt-je alanyi áfamentességgel rendelkezik, ennek ellenére folyamatosan áfás számlákat számlázott a cég, melyek nem lettek bevallva. A cég végül felszámolás alá került, az énekes pedig a cégből kimentett minden fillért, így a hitelezők nem tudtak hozzáférni a számlához.

Krisz Rudi felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott

Krisz Rudi felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbírságot kapott – 2000-ben a legjobb férfi énekesnek választották, mára már csak a hatósági ügyeiről hallani, zenéjéről kevésbé

A zenésznek nem ez az első ügye a hatóságokkal. 2005-ben már összetűzésbe került velük, akkor gépjármű-biztosítási csalás miatt állt a bíróság elé. Nyolc évvel ezelőtt azt állította, hogy amíg haknizott, addig eltulajdonították a kocsiját. Hamar kiderült, hogy az állítás hazugság, ugyanis Rudolf nem is autóval, hanem vonattal érkezett a fellépése helyszínére.

Kész csoda tehát, hogy Krisz Rudi felfüggesztett börtönbüntetéssel és pénzbírsággal megúszta az esetet. A bíróság 75 ezer forint megfizetésére kötelezte Rudit, ami ellen nem tiltakozott. Az ítélet meghozatalakor Rudi és az ügyvédje röviden konzultált, és arra az elhatározásra jutottak, hogy nem fellebbeznek. Mivel az ügyészség nem kívánta súlyosbítani a büntetést, így az ítélet jogerőre emelkedett.

A Blikk lap megpróbálta elérni Rudit, hogy személyesen számoljon be az esetről, de ez meghiúsult. Egy kollégája azonban szívesen nyilatkozott a lapnak: elmondása alapján Rudi nehéz helyzetben van, nincs állandó, biztos jövedelme, emellett pedig van bankkölcsöne.

Scroll To Top