Címlap » Életmód » Ha szakítás a vége

Ha szakítás a vége

Nincsen rózsa tövis nélkül, tartja a mondás. Ha a kapcsolatok és szerelem nyelvére szeretnénk lefordítani ezt a mondást, akkor úgy fogalmazhatnánk, hogy nincsen szerelem nehézségek nélkül.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Nem létezik állandóan boldog és felhőtlen kapcsolat, hiszen a legtöbb pár megtapasztalja, hogy a közösen vállalt úton bizony vannak döccenők, megoldandó problémák, és számos okból kifolyólag felbukkanó nehézségek. Az erős, elkötelezett szerelmi kapcsolatban a megpróbáltatásokat könnyebben-nehezebb, hosszabb-rövidebb idő alatt magunk mögött tudhatjuk.

Azonban az sem ritka, hogy egy – vagy több – bonyodalom, hányattatás után a kapcsolat már nem fenntartható, és szakításra kerül a sor.

Jól szakítani

Ahány ember, annyiféle érzés jelentkezhet szakítás után. A legtöbben csalódottságról, dühről, szomorúságról és haragról számolnak be. Nem ritka azonban a testi tünetek megjelenése sem, sőt sokan éreznek bűntudatot, a férfiaknál még átmeneti potenciazavarok is felléphetnek.

Sokakban felmerül, nem voltak elég jók a partnerükhöz, partnerüknek, nem bántak vele megfelelően, szeretetteljesen – a vélt vagy valós okok tárháza végtelen. Az mindig megtérül, ha őszinték és egyenesek vagyunk – akár mi vagyunk a szakító fél, akár minket hagynak ott.

pszimev

A józan ítélőképességet az adott pillanatban, percekben elhomályosíthatja a harag, de mindenképp igyekezzünk felnőtt módjára viselkedni, meghallgatni a másikat, és ha látunk rá esélyt, javasoljunk beszélgetést egy későbbi időpontban.

A szakítás okai

Amennyiben a szakítás konkrét esemény miatt következik be (megcsalás, bántalmazás vagy hazugság, stb. miatt), kézzel foghatóbb az ok és a lezárás is. Ha a szerelem egyszerűen „csak” elmúlik, már nehezebb dolog szakítani és a szakítást feldolgozni is. Főleg fiatalabb korban fordul elő, hogy a pár egyik tagja „kiszeret” a másikból, de idősebb párok is gyakorta tapasztalnak elhidegülést.

Ennek egyik oka lehet a férfiaknál jelentkező potenciazavar is. Ha az ezzel a betegséggel küzdő férfinek a párja nyitott a megbeszélésre, együttműködésre, akkor gyakran a potenciazavar kezelésével a szakítás is megelőzhető.

Scroll To Top