Címlap » Zene » Hangos bélyeget hozott forgalomba a Magyar Posta

Hangos bélyeget hozott forgalomba a Magyar Posta

“Hangos” bélyeget hozott forgalomba a Magyar Posta

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

"Hangos" bélyeget hozott forgalomba a Magyar Posta Richard Wagner és Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából: a QR kódot tartalmazó postabélyegen okostelefon segítségével a Magyar Állami Operaház honlapján található hangzó és olvasható bicentenáriumi információkat érhetik el az érdeklődők.

A kedden forgalomba került ünnepi kiadás azért is különleges mert ez a Magyar Posta első QR kódot tartalmazó sorozata – adta hírül közleményben a vállalat.

A bélyegkép középpontjában a portrék, a háttérben a zeneszerzők műveire (A Rajna kincse és az Aida) utaló grafikai kompozíciók láthatók. A bélyegkisívek Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész tervei szerint 50 ezer példányban az ANY Biztonsági Nyomdában készültek. A két világhírű zeneszerzőre, illetve egy-egy alkotásukra legutóbb 1967-ben az Operák bélyegsorozatban megjelent bélyegekkel emlékezett a posta. Akkor a nyolccímletű sorozat 1 forintos bélyegén a Don Carlost, az 1,70 forintos bélyegen pedig a Tannhäusert örökítette meg Gál Ferenc és Kékesi László grafikusművész.

Scroll To Top