Címlap » Gasztronómia » Hideg eperhab

Hideg eperhab

Nagy forróságban,jéghideg nyalánkság.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hozzávalók:

  • Fél kiló lédús eper
  • 20 dkg túró
  • 4 zselatinlap
  • 1 citrom leve
  • 10dkg porcukor

 

Elkészítés:
Az epreket megmossuk és feldaraboljuk. A zselatinlapot hideg vízbe beáztatjuk.
Citromlével, porcukor le turmixszoljuk az epreket. Majd ebből a pépből egy kanállal teszünk egy edénybe, amibe belekerülnek a zselatinlapocskák.
Mérsékelt lángon folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Majd a maradék eperpéppel összekeverjük.
Habosra keverjük, a túrót ebbe beleforgatjuk az eperkrémet.
Kis tálkákba szedjük őket. Legalább 2 órát a hűtőben hagyjuk friss eperdarabokkal és tejszínhabbal díszítjük.

 

Scroll To Top