Címlap » Életmód » Hogyan készülnek a ponyvareklámok?

Hogyan készülnek a ponyvareklámok?

A ponyva nagyméretű, ezért nagyon jól használható reklámfelületként, legyen szó autóponyváról, rendezvénysátorról vagy akár árusító pavilonról.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Mivel nem csak nagy, hanem anyagából fakadóan időtálló is, hosszú ideig lehet élvezni a reklám adta lehetőségeket.

Ha az elkészítés és minőség arányát nézzük, akkor háromféleképpen lehet ponyvareklámot készíteni, tudtuk meg a fortunyaponyva.hu cégtől aki nem mellesleg ponyva készítéssel és reklám készítéssel is foglalkoznak.

Hogy ki melyiket választja, függ a ponyva nagyságától, valamint attól is, hogy mennyire szeretne időtállót.

3 ponyva reklám készítési módjai

Az első típus a sablonokkal való készítés. Rengeteg előnye van ennek a festési típusnak. Ha nagyméretű ponyvára szeretnénk festeni, akkor ez a legjobb megoldás, hisz viszonylag hamar lehet egyszerű és komplikált mintát, írást felfesteni a ponyvára. Mivel festve van, ezért nagyon tartós, időjárástól függően akár 5-10 évig is tarthat a minta. Szinte bármilyen mintát vagy ábrát el lehet készíteni, akár egyszínűt, de a több szín felhasználása sem jelent problémát.

Hogyan készülnek a ponyvareklámok?

Hogyan készülnek a ponyvareklámok? (Fotó: www.fortunaponyva.hu)

Hátrányként említhetjük meg, hogy színátmenetet nem lehet alkalmazni a sablon miatt. Ugyanakkor egy esetleges javítás, vagy a minta módosítása nehézkes lehet, sőt időigényes. Eltávolítása is nehezebb, mint a más technikákkal készített mintáké.

Főleg azoknak alkalmas, akik nem időszakosan szeretnének reklámozni valamit, hanem hosszú időn keresztül. Ilyen lehet például egy kamion oldalán a vállalkozás neve és elérhetősége. A sablonnal való festésről érdemes még tudni, hogy használt ponyvára nem lesz tökéletes az eredmény, és sok esetben nem is lesz annyira tartós.

A másik típusú készítési mód a digitális nyomtatás

Itt már beszélhetünk nagyon jó minőségről, akár fotóminőségről is. Ezzel a módszerrel inkább a kisebb méretű ponyvákat lehet feliratozni. Segítségével már lehet nagyon szép és minőségi színátmeneteket alkalmazni akár betűknél, akár logóknál. Nagyon kedvelt ez a megoldás, hisz még a jó minőségű sablonfestés sem ér fel a digitális nyomtatás minőségével. Amennyiben hátrányt kell említeni: nem annyira tartós, mint a sablonfestés.

Általában 1 és 3 év közötti tartósságot szoktak előrevetíteni ez esetben. Ami szintén hátrány ennél a módszernél, hogy az eltávolítás nem lehetséges.

A harmadik és talán legolcsóbb megoldás a műanyag fóliával történő dekorálás. Ezzel, akárcsak a sablonfestéssel, nem lehet alkalmazni a színátmeneteket. Nagyon gyorsan lehet vele dekorálni, és viszonylag megfizethető áron. Előnye a gyorsaság mellett, hogy az utólagos javításokat is könnyedén meg lehet oldani, valamint az eltávolítása is nagyon egyszerű.

A hátrányok közé lehet sorolni, hogy a tartóssága nagyon csekély.

Scroll To Top