A húsimádóknak.
Egy modern és ízletes recept hétvégére.
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db tojás
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál pesto-rosso szósz
- 1 evőkanál ecet
- ½ dl olivaolaj
- 1 ek. Erős Pista
- 1 db fehérbor
- 1 db tojás a kenéshez
- ½ liter olaj a sütéshez
- 3-4 db bazsalikom levél
- 3-4 db chili paprika
- csipet só
Elkészítés:
Sima, rugalmas tésztát készítünk: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, az ecetet az olviaolajat, csipetnyi sót és mindezeket összegyúrjuk.
15-20 perc pihentetés után vékonyra kinyújtjuk,és kerek formákat szúrunk ki belőle. Közben a darált húst összekeverjük a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával a pesto szósszal, a fehérborral és az Erős Pistával.
A tésztakarikák szélét megkenjük az elkevert tojással, rátesszük a húsos tölteléket a közepére, majd félbehajtjuk,és a szélét összenyomjuk. Forró olajban kisütjük.
Forrón tálaljuk, bazsalikom levéllel és chili paprikával díszítjük.
Jóétvágyat!