Címlap » Zene » Két új kislemezt ad ki a Blur

Két új kislemezt ad ki a Blur

A britpop ikonok Twitteren jelentették be a The Puritan és az Under The Westway megjelenését.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A Blur nem cifrázta túl a dolgot: a Twittert használták arra, hogy bejelentsék, hamarosan két új kislemezdal lát napvilágot. A dalok a bejegyzés szerint július 2-án jelennek meg.

Az „Under The Westway” című tétel a Brit Awards War Child jótékonysági rendezvényen debütált az év elején Damon Albarn és Graham Coxon jóvoltából, míg a „The Puritan”-t akusztikus verzióban adta elő Albarn egy költészeti fesztiválon június elején a londoni Queen Elizabeth Hallban. Ahogy arról a Zenet is beszámolt, akkor még csak találgatni lehetett, hogy a „The Puritan” vajon Blur-dal lesz-e, vagy esetleg Albarn egyéb projektjeihez használja fel, most azonban bizonyossá vált, hogy a britpop nagyágyúké a szám.

 Blur egy kisebb brit turnéra megy augusztus elején, melynek keretén belül összesen négy helyszínen fognak játszani. A fellépések egyfajta bemelegítésnek is tekinthetők a zenekar augusztus 12-i szabadtéri, nagyszabású koncertje előtt, melynek a londoni Hyde Park ad otthont. A rendezvény – melyen fellép a New Oder és a The Specials is – éppen egybe fog esni az Olimpiai játékok záró ceremóniájával.

A zenekar egy karrierjét átívelő boxset-et is megjelentet július 30-án. A „21” címet viselő gyűjtemény nemcsak a zenekar hét stúdióalbumát, hanem 65 korábban kiadatlan dalt, ritkaságokat, három DVD-t, egy könyvet és egy különleges, limitált kiadású bakelitlemezt is tartalmaz.

Scroll To Top