Címlap » Címlapon » LEGO Dimensions, egy új dimenzió a LEGO-játékok számára

LEGO Dimensions, egy új dimenzió a LEGO-játékok számára

Bejelentette a LEGO-sorozat legújabb epizódját a Traveller’s Tales fejlesztőcsapata, aminek keretein belül ezúttal nem egy népszerű filmes vagy képregényes franchise került a középpontba – mint például a múltban a Harry Potter, a Gyűrűk Ura vagy a Bosszúállók –, hanem egy igazi egyveleg, amelyben egyszerre több ismert széria és figura is képviselteti magát.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

DC, Gyűrűk Ura, Vissza a jövőbe és még sokan mások

A LEGO Dimensions egyik igazi különlegessége, hogy a korábbi LEGO-játékokban megismert hősök legjava most mind visszatér annak érdekében, hogy közös erővel vegyék fel a harcot a félelmetes Lord Vortech ellen, aki természetesen a világ elpusztítására törekszik. A játékmenet szempontjából a fejlesztők megmaradtak a korábbi epizódokkal kikövezett útvonalon, ebből kifolyólag egy külsőnézetes akciókaland vár ránk, amelyben hőseink irányításával rengeteget harcolhatunk, építhetünk, rombolhatunk, de nagy szerepet kapnak majd a pályákon a különféle logikai és ügyességi fejtörők is.

A játékban többek között a DC képregény-univerzumból, a Gyűrűk Ura és a Vissza a jövőbe mozifilmekből, a LEGO Ninjago-ból és a LEGO Movie-ból is találhatunk jól ismert karaktereket, ebből kifolyólag Batman vagy éppen Legolas oldalán is csatába indulhatunk majd – természetesen csak többek között. A több tucatnyi irányítható karakter – akik többségét utólag szerezhetünk majd be a videojátékhoz – mind-mind eltérő képességekkel és tulajdonságokkal rendelkezik majd, ebből kifolyólag minden feladathoz a megfelelő hőst választhatjuk ki annak érdekében, hogy hatásosan tudjuk megoldani az elénk gördülő akadályokat.

Gyűjthető műanyag figurákkal

Disney Infinity

Disney Infinity

A LEGO Dimensions egyik legnagyobb érdekessége az lesz, hogy a Disney Infinity vagy a Skylanders sorozatok mintájára a készítők gyűjtögethető műanyag figurákat, tulajdonképpen kis lego-szetteket is elérhetővé tesznek hozzá. Ezek nem csak azt a célt szolgálják, hogy a valóságban is legózhassunk egy nagyot, illetve ismét átélhessük a lego-gyűjtés varázsát, hanem rengeteg extra tartalmat is garantálnak majd a játékhoz, így például ilyen formában érhetjük majd el a Vissza a jövőbe-sorozatból ismert időgépet, vagy Batman autóját, de természetesen nem csak járművek, hanem új hősök és kalandok is járnak majd a kis figurákkal.

További érdekesség, hogy ezeket a külön megvásárolható kis lego-figurákat mi építhetjük majd össze, ezen felül pedig egy a Starter Pack részeként megvásárolható portál, a LEGO Toy Pay segítségével tudjuk digitalizálni tartalmukat, legyen az akár egy új szereplő, vagy éppen egy új felszerelés. A Starter Pack egyébiránt a játék mellett már alapból számtalan extrát tartalmaz majd, így az említett LEGO Toy Pad mellett Batman, a Batmobile, Wyldstyle és Gandalf figuráját is elérhetjük hozzá, amelyekből már az első indítást követően rengeteg extra tartalmat préselhetünk ki a nagy lego-kalandhoz.

Scroll To Top