Címlap » Életmód » Miért olyan sok manapság a szingli, nemcsak a hölgyek, de az urak körében is?

Miért olyan sok manapság a szingli, nemcsak a hölgyek, de az urak körében is?

Az ember társas lény, és a társas kapcsolatok kialakítása is alapvető igényünk. Ugyanakkor egyre inkább azt tapasztalható, hogy egyre több az egyedülálló, ami sokszor tudatos döntés, de gyakoribb az az eset, hogy valaki azért szingli, mert nem találja a tökéletes társat, a másik felét.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ennek számos oka lehet. Az egyik leggyakoribb ok, hogy az elvárások túl magasak. Mindenkiben él egy kép, hogy milyennek is képzeli el a tökéletes társát, mindegy, hogy nőről vagy férfiról van szó. Legyen magas/alacsony, okos, legyen meg az egzisztenciája, csinos, kedves ambiciózus, de ne túl karrierista, szellemes és vicces, de ne alpári stb..

A tökéletes társ tulajdonságait a végtelenségig lehetne sorolni, viszont a helyzet az, hogy a valóságban megtalálni ezt az embert, akinek pedig pont mi leszünk álmai párja, nem egyszerű, sőt, talán lehetetlen is. Ha túl magasra tesszük a lécet, nem lesz, aki is tudja ugrani.

Nem arról van szó, hogy ne legyenek igényeink, elvárásaink leendő párunkkal szemben, de célszerű kompromisszumot kötni, és nem ragaszkodni a fejünkben elképzelt eszményképhez, mert így sosem találunk társat.

Az ismerkedési folyamat megváltozása is okozza, hogy sokan egyedülállók

versek

Régen az ismerkedés személyesen zajlott, így az első benyomásokat is így szereztük meg, majd a sok randi alkalmával ki tudtunk építeni egy intim viszonyt. Most azonban a társkeresés elsődleges helyszíne az internet. Az online társkereső oldalak persze nagyon hasznosak, viszont a sok személytelen beszélgetés miatt ismeretlenül épülnek ki az intim beszélgetések, és olyan titkok kerülnek megosztásra, amelyeket inkább személyesen kellene.

A fejünkben pedig elképzeljük, hogy milyen is, akivel csevegünk, aztán a személy találkozáskor ér minket a hideg zuhany, hogy nem egészen olyan az illető, mint vártunk. Leírja magát lepedőket szétszaggató csődörnek, a valóságban pedig nem teljesít az ágyban. A netes ismerkedés tehát jó, de nem érdemes sokáig halogatni a személyes találkozást.

Az is jellemző a mai korra, hogy a testi kapcsolat előbb alakul ki, mint az érzelmi. Sokan előbb fekszenek le valakivel, minthogy intim, belsőséges kapcsolatba állnának, ezt utólag kiépíteni sokkal nehezebb, mint a testi kapcsolat előtt.

Scroll To Top