Címlap » Címlapon » Mit tehetünk a bűzölgő cipők ellen?

Mit tehetünk a bűzölgő cipők ellen?

Nincs is rosszabb és kellemetlenebb érzés, mint amikor vendégségben arra kényszerülünk, hogy levessük a cipőnket és abból kellemetlen szag árad. A büdös szag az izzadt láb, a koszos zokni és a rosszul levegőző cipő miatt alakul ki.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Bár az izzadásra hajlamosabb nőket és férfiakat jobban sújtja, még a legcsábosabb hölgy magassarkúja is képes büdi szagot árasztani, bármennyire is kellemetlen. A büdös lábbelikre azonban többféle szagtalanító megoldás létezik.

Bár számtalan spray van, amelyet lábunkra vagy éppen cipőnk belsejébe kell fújnunk, hogy aztán szag semleges hatást érhessünk el, ám vannak olyan olcsóbb termékek is, amelyek csupán pacsuli szaggal próbálják elrejteni a lábszagot sikertelenül. Anglia tisztaságguruja azonban egy olcsóbb megoldást kínál a cipők illatosításához, amely akár a legforróbb nyári napon is alkalmazható.

A tipp rendkívül egyszerű: vegyünk egy egyszerű filteres teát és 1-2 darabot helyezzünk a cipőnk belsejébe. A kellemetlen szag pedig egy éjszaka alatt elillan.

Házi praktikák a szagos lábbelik ellen

buz

Természetesen az interneten számos házi praktika kering a filteres teás, filléres megoldás ellen, amivel a büdös cipők ellen tudunk fellépni. Egyesek szerint a zacskóba csomagolt lábbeliből egy éjszaka alatt kiöli a baktériumokat a fagyasztó rettentő hidegsége, így reggelre újra illatos (ám fagyos) cipő vár majd ránk. A szódabikarbóna – mind oly sok minden másra – a lábszagra is kiváló. Este szórjunk belőle a cipőnkbe és reggelre friss illatú lesz ismét. Ugyanazt az adag szódabikarbónát pedig többször is felhasználhatjuk!

Akárcsak a szódabikarbóna, úgy a macskaalom és a lábhintőpor is beszívja a kellemetlen szagokat és a nedvességet, így ezeket is előszeretettel ajánlják a hozzáértők. Érdemes kipróbálni az aktív szén talpbetétet is, amely nem csak szagtalanít de segítségével megelőzhető a gombásodás is. Az alkoholos spray-k szintén sikeresen veszik fel a harcot a bacikkal, azonban óvatosan kell vele bánni, ugyanis ha túlzásba esünk, akkor éppen a annak szaga miatt lesz büdös a lábunk.

Szponzoráció: chix.hu – a női cipő webáruház

Scroll To Top