Címlap » Tudomány » Mobilos távirányító kontra hagyományos távirányító

Mobilos távirányító kontra hagyományos távirányító

Sokan nem is tudják, hogy okostelefonjuk segítségével akár távirányítót is varázsolhatnak legkedvesebb telefonjukból. Vajon az okostelefonos alkalmazások vannak-e annyira jók, mint egy hagyományos?

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

hagyományos távvezérlőnek mindig megvan a helye, szinte sosem keveredik el a tévé mellől. Ráadásul a kapcsoló kifejezetten a tévénkhez lett gyártva, ami nagyon fontos tulajdonság. Hiába vannak univerzális kapcsolók vagy okostelefonra készült applikációk, egyértelmű, hogy a teljesen kompatibilis eszközzel nehezen veszi fel bármi is a versenyt.

Mobilos távirányító kontra hagyományos távirányító

Mobilos távirányító kontra hagyományos távirányító

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az applikációk elvetendőek lennének. Sajnos azonban nem minden típusú mobilkészüléken működnek teljesen jól, ráadásul van, ahol csak a legalapvetőbb funkciókat lehet elérni. Jelenleg a Magyar Telekom és a UPC alkalmazása érhető el a piactereken. Utóbbi egyelőre csak Androidon és iOS-on érhető el, aki Windows Phone operációs rendszerrel rendelkező készüléket használ, annak még várnia kell az ilyen irányú fejlesztésekre. A Telekom korlátlan felhasználást kínál, szóval elvileg minden funkciót el kell tudni érni az app segítségével a felhasználónak. A UPC nem volt ennyire bőkezű, az applikáció korlátozva van, így tehát mindenképpen jobban járunk egy “fapados” távirányítóval.

Az alkalmazások azonban még nem működnek tökéletesen minden készüléken, ezért biztos, hogy a sima távirányítók egy ideig nem fognak a fiók mélyére kerülni. Azt is fontos megjegyezni, hogy nincs mindenkinek okostelefonja, és sokan nem is szeretnének vásárolni. Nem feltétlenül az idősek idegenkednek az érintőképernyős, mindent tudó telefonoktól, sok fiatalabb sem tart rá igényt.

A mobilra telepíthető alkalmazás (amely egyébként ingyenes) ha nem is fogja egy jó darabig kiszorítani a távirányítókat, mindenképpen jó alternatíva lehet, ha valami baj érte a kattintónkat, vagy ha mondjuk elkevertük a készüléket.

Scroll To Top