Címlap » Címlapon » Óriási dugulást okozhatnak a higiéniai törlőkendők

Óriási dugulást okozhatnak a higiéniai törlőkendők

Egyre többen fedezik fel a higiéniai törlőkendők pozitív hatásait és előnyeit, hiszen a hagyományos, száraz WC papírhoz képest sokkal kellemesebb megoldást jelent akár kis-, akár nagydolog végzése után, ezen felül aranyeres panaszok, vagy más végbélproblémák esetén is kiemelten hatásos lehet alkalmazása.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Sokan azonban nem tudják, sőt mi több, még csak nem is sejtik, hogy ezek a higiéniai törlőkendők milyen rossz hatást gyakorolhatnak a lefolyórendszer épségére, hiszen a hagyományos papíralapú változatokhoz képest ezek vízzel érintkezve nem bomlanak darabjaira, hanem megmaradnak egységes szerkezetként.

Nincs figyelmeztetés

A legnagyobb probléma ezzel kapcsolatban, hogy a higiéniai törlőkendők csomagolására a gyártók nem tesznek semmilyen figyelmeztetést sem azzal kapcsolatban, hogy az adott termék milyen súlyosan veszélyes a dugulás kialakulására. Márpedig a higiéniai törlőkendők már első használat után képesek alapos dugulást előidézni, de ugyanez igaz a popsi törlőkre, az intim kendőkre és más hasonló termékekre is. A valóságban ugyanis ezek egyike sem alkalmas arra, hogy a WC lefolyójába kerüljön, annak ellenére sem, hogy sokak szerint ez így ebben a formában természetes folyamat.

Óriási dugulást okozhatnak a higiéniai törlőkendők

Óriási dugulást okozhatnak a higiéniai törlőkendők

Hogy miért nem szabad a higiéniai törlőkendőket a WC lefolyójába dobni? Erre a kérdésre a legegyszerűbb válasz az, hogy mert ezek nem olyan papírból készülnek, mint a hagyományos törlők, hanem egyfajta speciális, papíros szövetből, illetve textíliából, amelyek a vízzel érintkezve nem oldódnak fel, hanem egyben maradnak. Ha egy ilyen törlőkendő egy vízköves vagy lerakódásokkal teli lefolyóban megakad egy kiszögellésen, és utána az összes többi kendő is, az olyan áthatolhatatlan dugulást eredményez a lefolyóban, amit már sem vegyszerek, sem WC pumpák nem lesznek képesek elhárítani, csak egyetlen dolog segíthet: ha szakembert hívunk, aki a megfelelő eszközzel megoldja a bajt.

Hónapokig sem bomlanak le

Sokan abban a tévhitben élnek tehát a higiéniai törlőkendők kapcsán, hogy azok lényegében papírból készülnek, amelyek a WC lefolyójában könnyedén feloldódnak majd. A valóságban azonban tehát ezek egyfajta vékonyított textilből állnak, amelyek megfigyelések szerint még hónapok múltán sem bomlanak le, és a lefolyó tisztítására alkalmazott vegyszerek sem hoznak megoldást.

Noha a képzett szakemberek segíthetnek a nedves törlőkendők által generált dugulás elhárításában, összességében azonban még az ő tudásukat is gyakran kikezdi a probléma. Ha ugyanis sok ilyen kendő felgyülemlik, az kis híján olyan, mintha egy nagy és nehéz, vízzel telt ruhadarabot tömtünk volna bele a lefolyóba, amit visszafelé nehéz kihúzni, továbbtolva pedig fennáll a veszélye annak, hogy esetleg mélyebb szinteken okoz további dugulást. Éppen emiatt az ilyen probléma elhárítása csak akkor lehet megoldható, ha a szakember gyakran fal- és csőbontás mellett, közvetlenül hárítja el a bajt.

Scroll To Top