Címlap » Gasztronómia » Padlizsánkrém – recept

Padlizsánkrém – recept

A padlizsán vagy más néven tojásgyümölcs nagyon mutatós növény, krémnek elkészítve pedig isteni finom. Íme a recept!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán (kb. 1,3 kg)
  • 2 kanál olívaolaj
  • diónyi vaj vagy margarin
  • egy púpozott kanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 kanál tejföl
  • bors
  • 20 dkg friss kecskesajt
Padlizsán

A piacon vigyorgó, lila, tökforma zöldség a padlizsán: sütve, párolva, rántva és krémként is mennyei.

Elkészítés:

A padlizsánokat süssük meg nyílt lángon, vaslapon vagy sütőben. Ne ijedjünk meg, ha a héja fekete lesz. Ha hideg folyó víz alatt hirtelen lehűtjük, egyszerűen le tudjuk szedni a megszenesedett héjakat. A padlizsán “belét” vágjuk össze vagy pépesítsük turmixgépben.

Forrósítsunk föl két kanál olívaolajat és egy diónyi vajat, keverjük bele a lisztet, és  hevítsük addig, amíg a rántás habos nem lesz. Ekkor öntsük föl a hideg tejjel, és habverővel folyamatosan kevergetve hagyjuk besűrűsödni, közben időnként öntsünk alá egy-egy korty tejet.

Amikor a mártás tejfölszerűen sűrű lesz, adjuk hozzá a padlizsánpépet, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és főzzük tovább még 3-4 percig. Morzsoljunk bele friss kecskesajtot, keverjük jól el, hogy elolvadjon, és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Scroll To Top