Címlap » Címlapon » Papagájok, melyek meg tudnak tanulni beszélni

Papagájok, melyek meg tudnak tanulni beszélni

Amikor szóba kerül, hogy milyen trükkökre lehet megtanítani egy papagájt, akkor a beszéd mindig előkelő helyen szerepel. Bár ezt egy általános képességnek tartjuk a papagájok esetében, nem minden fajta képes rá.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ha mindenképp olyan papagájt szeretnénk választani, amely megtanítható a beszédre, akkor körültekintőnek kell lennünk a fajtaválasztásnál. A következő fajták mind megtaníthatóak a beszédre:

Jákópapagáj: rendkívül intelligens madár, mely bő szókinccsel képes rendelkezni, és rendkívül tisztán beszél. Akár 500 szót vagy kifejezést is képesek lehetnek megtanulni, természetesen megfelelő gondoskodás és tanítás mellett.

Amazonpapagáj: ezek az eszes és mókás madarak nagyon szeretnek új szavakat, hangokat vagy kifejezéseket tanulni, és viszonylag gyorsan is képesek megjegyezni őket. Érdemes tehát nagyon figyelni, mit is mondunk mellettük, mert a káromkodásokat is könnyen képesek megjegyezni.

Kis sándorpapagáj: ez a fajta rendkívül tisztán tud beszélni, emiatt régen a szerzetesen szentnek tartották ezt a madarat, mert egy kis sándorpapagáj el tudta ismételni az imájukat. Ez a madár képes hosszú versszakokat elmondani egy versből, vagy részleteket egy könyvből. Ha nagyon beszédes madarat szeretnénk, a kis sándorpapagáj jó választás lehet.

beszelo

Barátpapagáj: bár lényegesen kisebb a barátpapagáj, mint a jákópapagáj vagy az amazonpapagáj, de az egyik legjobb beszédkészséggel bíró papagájfajta. Nemcsak szavakat tud megtanulni, de a házban hallott gyakori hangokat is képes leutánozni, mint a telefoncsörgés.

Hullámos papagáj: a hullámos papagájt talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik legnépszerűbb papagájfajta, ráadásul beszélni is tud. Vékony reszelős hangjukon több szót vagy kifejezést is ki tudnak ejteni, ha kellő időt fordítunk a tanításukra. Amennyiben kis helyigényű, színes papagájt keresünk, amely képes a beszédre, akkor a hullámos papagáj tökéletes választás.

A beszéd megtanulása nem minden fajta esetében automatikus, egyes fajták maguktól is képesek utánozni a szavakat, hangokat, más fajokat erre külön tanítani kell.

Scroll To Top