Ünnepi étel Húsvétra.
Hozzávalók:
- 70 dkg tejesbáránycomb
- 8dkg liszt
- 3tojás
- 20dkg zsemlemorzsa
- 2-3 dl zsír v olaj
A körethez:
- 70 dkg burgonya
- 1 kiskanál olaj
- só
- 1 csokor petrezselyem
A forrázott paprikához:
- 6-8 db közepes sárga húsú zöldpaprika
- 5 dl víz
- só,cukor 10%-os ételecet az ízesítéshez
Elkészítés: A báránycombokat 6-8 egyforma szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, az inas széleit késsel bevagdossuk,hogy sütéskor ne rántsa össze a hússzeleteket,majd sózzuk,lisztbe a felvert sózott tojásokba,a zsemlemorzsába forgatjuk,és a forró zsírban vagy olajban minden oldalukat pirosra sütjük. A elkészültek papírszalvétába bélelt tányérra tesszük.
A forrázott paprikához, a megmosott paprikákat hosszában négy részre vágjuk, majd a vizet sóval, cukorral, ecettel erőteljesen beízesítjük, és felforraljuk. Ekkor kerülnek bele az előkészített paprikák, és a tűzről lehúzva, kihűtjük. A körethez a meghámozott burgonyát fél centi vastag karikákra vágjuk, edénybe szórjuk, hozzáadjuk az olajat, sót, és az aprított petrezselymet háromnegyedig öntjük vízzel. Ha felforrt lefedve közepes tűzön pároljuk.
Tálaláskor a báránycomb mellé kerül a petrezselymes burgonya, a forrázott paprika pedig külön tálba kerül.
Jó étvágyat!