Címlap » Gasztronómia » Rántott báránycomb, petrezselymes burgonyával,és forrázott paprikával.

Rántott báránycomb, petrezselymes burgonyával,és forrázott paprikával.

Ünnepi étel Húsvétra.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hozzávalók:

  • 70 dkg tejesbáránycomb
  • 8dkg liszt
  • 3tojás
  • 20dkg zsemlemorzsa
  • 2-3 dl zsír v olaj

A körethez:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 kiskanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem

A forrázott paprikához:

  • 6-8 db közepes sárga húsú zöldpaprika
  • 5 dl víz
  • só,cukor 10%-os ételecet az ízesítéshez

Elkészítés: A báránycombokat 6-8 egyforma szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, az inas széleit késsel bevagdossuk,hogy sütéskor ne rántsa össze a hússzeleteket,majd sózzuk,lisztbe a felvert sózott tojásokba,a zsemlemorzsába forgatjuk,és a forró zsírban vagy olajban minden oldalukat pirosra sütjük. A elkészültek papírszalvétába bélelt tányérra tesszük.

A forrázott paprikához, a megmosott paprikákat hosszában négy részre vágjuk, majd a vizet sóval, cukorral, ecettel erőteljesen beízesítjük, és felforraljuk. Ekkor kerülnek bele az előkészített paprikák, és a tűzről lehúzva, kihűtjük. A körethez a meghámozott burgonyát fél centi vastag karikákra vágjuk, edénybe szórjuk, hozzáadjuk az olajat, sót, és az aprított petrezselymet háromnegyedig öntjük vízzel. Ha felforrt lefedve közepes tűzön pároljuk.

Tálaláskor a báránycomb mellé kerül a petrezselymes burgonya, a forrázott paprika pedig külön tálba kerül.

Jó étvágyat!

Scroll To Top