Címlap » Zene » Snoop Dogg is jön a Szigetre!

Snoop Dogg is jön a Szigetre!

Mellette a Sum 41, a Leftfield, és SebastiAn is érkezik a jubileumi fesztiválra augusztusban.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Már biztosan mindenkit elkapott a fesztiválhangulat, amire a Sziget szervezői most ismét rátettek egy lapáttal: a Hajógyári szigetre érkezik ugyanis a gangsta rap királya, maga Snoop Dogg, az új pop-punk generáció példaképeként aposztrofált Sum 41, a klasszikus brit partikultúra népszerű alakulata, a Leftfield, valamint a kortárs francia electro house jeles képviselője, SeebastiAn is.

Ifjabb Calvin Cordozar Broadus, azaz Snoop Dogg először jön a Szigetre, de korábban már járt a Balaton Soundon, ahol rendezvény legsikeresebb koncertjét adta. A tavalyi fergeteges siker okán a szervezők visszatapsolták a botrányhős, nőcsábász, filmsztár, életművész, gangsta rap királyt. Snoop Dogg többtucat fős stábbal érkezik augusztusban hozzánk, a tavalyi show-nál is nagyobb durranást ígérve, hisz a hírek szerint az elnyűhetetlen nyugati-parti férfi megint nagy dobásra készül, és saját újjászületésének dokumentumait mutatja majd be híveinek a 2012 második felében megjelenő Reincarnated albumon.

A Sum 41 szintén járt már másik Szigetes rendezvényen, hiszen tavaly a VOLTon toltak egy fergeteges bulit, ami után a rajongóknak nem kell nagyon sokat várniuk a következőre. Idén ugyanis a Szigeten lép fel Deryck Whibley Sum 41-ja a legfrissebb és legfiatalosabb punk zenékre fogékony magyar rajongók nagy örömére. Avril Lavigne ex-férje Steve Jocz dobossal 1996-ban, a nyár 41-ik napján alapította meg a kanadai Ajaxban a népszerű együttest, amely a Blink 182-val együtt a kétezres évek elején az pop-punk generáció példaképévé vált.

Természetesen az elektronikus zene kedvelői sem maradhatnak ki a jóból, hiszen a Party Arénában közös produkcióként a kétezres évek egyik legfelkapottabb trance DJ-je, Lange és napjaink egyik legismertebb trance énekesnője, dalszerzője és előadója, Betsie Larkin pörgeti a lemezeket, valamint a pult mögé áll egyiptomi trance páros, Aly & Fila is. Érkezik az A38 helyszín Meduza Night sávjába SebastiAn, a francia elektronikus zenész, DJ és producer, a kortárs gall electro house jeles képviselője. Ebben a sávban – mint az már ismeretes – a Sziget korábbi Meduza helyszínének szerelmesei hallhatják kedvenceiket. Ugyanitt fellép még az öt nap alatt a már korábban bejelentett DJ Fresh és Tiga, a rajongók örömére itt lesz a The Agony & the Ecstasy featuring Jessy Allen & Dynamite MC a High Contrast prezentálásában, és lesz továbbá Dirthyphonics live és Netsky.

Szintén a Szigeten vendégeskedik a Leftfield, azaz Neil Barnes és Pail Daley legendás formációja. A csapat kétségtelenül a kilencvenes években fénykorát élő klasszikus brit partikultúra egyik legnépszerűbb alakulata. Fennállásuk során időtlenül értékes anyagokkal gazdagították az elektronikus zenét. 2002-ben hosszú időre felfüggesztették működésüket, azonban nemrégiben visszatértek és azóta a világ legnagyobb fellépő helyszínein tartanak exkluzív e-zenetörténeti bemutatókat. Idei Szigetes fellépésük ajándék mind a tapasztalt, mind a kezdő elektronikus zenerajongók számára.

Scroll To Top