Címlap » Zene » Sting koncert az Arénában

Sting koncert az Arénában

A Back To Bass Tour keretében Sting nyolcadszorra érkezik Magyarországra.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A brit dalszerző-énekes szeret hazánkban fellépni, hiszen már nyolcadik magyarországi koncertjére készül: június 26-án, kedden Sting ezúttal nem szimfonikus, hanem rockműsorával érkezik.

Sting 1951-ben született Gordon Matthew Thomas Sumner néven Angliában, Newscastle upon Tyne-ban, majd 1977-ben Londonba ment, hogy zenésztársaival, Stewart Copeland dobossal és Andy Summers gitárossal megalapítsa a Police-t. Az újhullám egyik meghatározó zenekarának egészen 1983-ig volt énekese és basszusgitárosa. A banda 5 albumot jelentetett meg és 6 Grammy-díjat nyert, 2003-ban pedig a Rock And Roll Hírességek Csarnokának is tagjai lettek.

Sting 1984-től dolgozik szólóban. A 60 éves zenész 1985 óta tizenhárom albumot adott ki. Szólókarrierjének 25. évfordulóját két válogatásalbummal (25 Years, The Best of 25 Years) is megünnepelte. Sting szólóban tíz Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe-, egy Emmy- és három Oscar-díjjelölést tudhat magáénak. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az „Englishman in New York”, a „Fields of Gold” vagy a „Desert Rose”.Az elmúlt két évben Sting legnagyobb slágereinek szimfonikus átiratával turnézott, a budapesti Sportarénában 2010-ben és 2011-ben is fellépett, tavaly a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében. 
Az énekes júniusban nyolcadik alkalommal játszik Budapesten: első magyarországi koncertje 1988-ban az Amnesty International turnéja során volt, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban játszott. 2004-ben 250 ezer ember előtt lépett fel az ingyenes Kapcsolat koncerten a fővárosi Felvonulási téren. Ezen a nyáron Sting visszatérve saját műfajához, a legnagyobb slágereivel indul turnéra, amelyeket  Budapesten is előad, június 26-án a Papp László Budapest Sportarénában 5 tagú zenekarával, amelynek tagja állandó gitárosa, Dominic Miller, valamint Vinnie Colauita (dob), David Sancious (billentyűs hangszerek), Peter Tickell (elektromos hegedű) és Jo Lawry (ének).

Mostani magyarországi koncertjére Prágából érkezik Sting, Budapestről Zágrábba utazik tovább. A június elején az Egyesült Államokban kezdődött koncertsorozat július 31-én Litvániában, Kaunasban zárul.

Scroll To Top