Címlap » Kultúra » Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok

Íme a repertoár!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Emlékezetes színházi nyárra számíthatunk a 80. Szegedi Szabadtéri Játékok jóvoltából. 5 produkció várja a közönséget 2 ősbemutatóval.

A szervezők idén üdülési csekket is elfogadnak, a közalkalmazottaknak 50% kedvezményt biztosítanak megadott napokon, és gondoltak a mozgássérültek akadálymentesítésére is. A hallássérültek kellemes szórakozását pedig jeltolmács és indukciós hurok (ami felerősíti a hallókészülék által vett jeleket) biztosítja.

Jegyek már kaphatók a Fesztivál Jegyirodában (REÖK Szeged, Tisza Lajos krt. 56.), Budapesten az Agentura Adventure Utazási és Jegyirodában (Pólus Center), és országszerte az IBUSZ kirendeltségeken.

Az egyik szabadtéri ősbemutató a Jekyll és Hyde lesz július 6. és 8. között Molnár László rendezésében és főszereplésével. A történet jól ismert: az angol doktor, elmeorvos kísérlete balul sül el, és igazi vérfürdő alakul ki. A legendás szereplőgárda tagja közt lesz Janza Kata és Tunyogi Bernadett is. A látványvilágot Kentaur, a jelmezeket Tordai Hajnal álmodja színre.

A Hegyen-völgyön lakodalom a Kossuth-díjas Novák Ferenc születésnapi alkotása. Július 13-án és 14-én a hazai és határon túli néptánc együttesek tudását láthatja a közönség egy lakodalmi forgatagban. A mű tető alá hozásában közreműködik még Novák Péter, Csuja Imre, Horváth Csaba és Novák Eszter is.

Két egyfelvonásos operát állít össze Kerényi Miklós Gábor július 27-28-ra. A Parasztbecsületet és a Bajazzókat köti össze egy összművészeti koncepcióban, hogy szélesebb közönséget szólítson meg. Különlegesség lesz a crossover szereposztás és az artisták megjelenése a színpadon. Színre lépnek a legjobb operisták: Frankó Tünde, Perencz Béla és Mester Viktória mellett Dolhai Attila hangja kényezteti majd a füleket. Neves nemzetközi sztárok is megmutatják majd magukat: Avgust Amonov, Asmik Gregorian és Boris Grappe, de Kerényi Miklós Máté is szerepet kap majd.

Egy új magyar musical érkezik Debrecen után Szegedre augusztus 3-án és 4-én. A Mária egyedülálló látvánnyal kápráztatja el, és zenei élménnyel ajándékozza meg a nézőket. Szarka Tamás karrierjében ez az első musical, ami Vidnyánszky Attila rendezésében napjaink problémáira (pl.: az abortusz kérdésére) is reagál Mária történetén keresztül. A darabot Újhelyi Kinga (Mária), Bakos-Kiss Gábor (József), Mészáros Tibor (Ego), Pápai Erika (Erzsébet) és Hobo (Kovács) szereplésével láthatjuk, Gemza Péter koreografálásával.

A Mágnás Miska Alföldi Róbert rendezésében augusztus 17-étől 20-áig szerepel a repertoárban. Az operett szórakoztató estét ígér a közönségnek Stohl Andrással, Molnár Piroskával, László Zsolttal, Znamenák Istvánnal, Rácz Ritával, Haja Zsolttal, Náray Erikával, Radnay Csillával és Szatory Dáviddal a színpadon.
További műsorként a Hyppolit (augusztus 10-11.), a Winnetou (július 20-21.) látható, és érkezik majd a Szegedixie, (július 29.) illetve egy ajándékkoncert (augusztus 8.) is emeli a hangulatot.

Színes, minden műfajt és hazai színházi vonulatot lefedő műsora számíthatunk tehát. A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is hozzák a színvonalat, mindenki megtalálhatja a neki tetsző produkciót a listából. Ami garantált: remek előadások, egy-egy könnyed este neves sztárokkal a színház világában!

Scroll To Top