Címlap » Címlapon » Szilveszteri és újévi szokások 2019-ben

Szilveszteri és újévi szokások 2019-ben

Rengeteg babona, és hiedelem kering az újévvel, és a szilveszterrel kapcsolatban a nagyvilágban. Ezek szerint ha mindet betartjuk akkor az idei évben megtalál minket a szerencse, a szerelem, a gazdagság és a bőség is.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az a babona, melyet talán a legtöbb ember ismerhet, úgy hangzik, hogy amit az újév első napján csinálunk, vagy történik velünk, az fog majd kitartani az egész évben. A háziasszonyok ezért nem szoktak takarítani, és az se jó hír, ha valaki pont január 1-re lesz beteg, és egész nap lázasan kell feküdnie. Ha picit is babonásak vagyunk, akkor érdemes néhány dolgot előtérbe helyezni ezen a napon.

Babonák, melyek követésével újévre szerelmesek lehetünk

Sokak szerint a szilveszter, és az újév egyértelműen a szerelmesek napja. Kering a világban egy olyan hiedelem is, melyet már biztosan rengetegen kipróbáltak abban reménykedve, hogy az idei évben majd megtalálják a nagy Őt. Ha régóta egyedülállóak vagyunk, és folyamatosan az igazit keressük, akkor nem veszíthetünk azzal, ha ezeket a trükköket kipróbáljuk. A babona szerint csupán csak annyit kell tennünk, hogy szilveszter éjszaka megfordítjuk a párnát, amelyen aludni szoktunk, hiszen így a szerencsénk is megfordul, és rövidesen be fog lépni az életünkbe életünk szerelme. Egy falusi mondás szerint pedig nem csak a párna forgatásával, hanem az újévi kakaskukorékolás kihallgatásával is tehetünk azért, hogy megtaláljuk életünk szerelmét. A babona szerint aki újév hajnalán legelőször meghallja az első kakaskukorékolást a közelbe, az tudni fogja, hol található meg a párja, hiszen arrafelé kell keresgélnie, ahonnan a kakas hangja volt hallható.

Miket tilos csinálni újév napján?

szokasok

Sok hiedelem szerint vannak olyan dolgok, melyeket január elsején egyenesen tilos megtenni. Az egyik ilyen, melyet a legtöbben ismernek, és követnek, hogy tilos kivinni a házból a szemetet, hiszen ezzel ki fogjuk vinni a szerencsénket is az otthonunkból. Ugyanebből az okból kifolyólag tilos felsöpörni a házban, hiszen akkor ki fogjuk söpörni a család szerencséjét. Nem jó ötlet a babona szerint ezen a napon mosni se, és a ruhákat kiteregetni se. Emellett ha ruha maradt a szárítóra kiteregetve, akkor a családba ebben az évben lesz egy akasztott ember. Tilos pénzt adni ezen a napon, legyen szó bárkiről is, hiszen nagy valószínűséggel ennek a jószívű cselekedetnek következtében az egész évünk a pénz adásról fog szólni. Ez igaz a kölcsönadásra is, hiszen egyes babonák szerint ha újév napján pénzt adunk kölcsön, hiszen akkor a következő évben a szerencsénk is inkább más házába fog betérni.

A hagyományok szerint aki szilveszter és újév között jön a világra, abból igazán nagy úr lesz majd felnőtt korában. Próbáljunk meg újév napján mindenféle veszekedésből, konfliktusból, és vitából kimaradni, hiszen ha egész nap csak civakodunk, akkor várhatóan az egész évünk ebből fog majd állni. Egyes babonák szerint ha vendégeket várunk újévkor, akkor szerencsénk lehet, ha férfi jön be először az ajtónkon, aki pedig újév napján képes lesz igazán korán felkelni, az várhatóan egész életében éber, és friss lesz majd.

Scroll To Top