Címlap » Kultúra » Táncos díjazottak

Táncos díjazottak

A 15. Tánc Fesztiválja díjazottjainak névsora.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A 15. Tánc Fesztiváljának zárásaként elismerésben részesítették a legjobbakat. A zsűri 3 tagja (Keleti Éva fotóművész, Szakály György Kossuth-díjas táncművész, Kutszegi Czaba szakíró) gyorsan választotta ki a kiemelkedő teljesítményeket a 12 fellépő közül.

A kortárs táncművészet rangos megmérettetésén két produkció kapta a legjobbnak járó díjat: a gyergyószentmiklósi Figrua Stúdió Színház Arany-légy című előadása és a Tünet Együttes az Alibi című darabja osztozik az elismerésben. Mindkettő tánc 100-100 ezer Ft-ot ért.
50 ezer Ft-ot adtak át a koreográfia-díjas Maday Tímeának az ArTeRrOr című alkotásért.
Jónás Zsuzsa előadói díjat vehetett a Faun-ért cserébe, Fülöp Tímea pedig Az Ezeregyéjszaka virágaiban teljesített kiemelkedően.
Bozsik Yvette Társulata ugyanezért a darabért vehette át a Közönség díjat. A különdíjban pedig Ladányi Andrea részesült ezúttal.
A versenydarabokról készült fotókból kiállítás nyílt, a zsűri értékelése szerint a 15. Tánc Fesztiválja fotósa díjat Dr. Holló Zsuzsa kapta képeiért.

A színes programsorozat a táncosoknak bemutatkozási lehetőséggel, a nézőknek különleges élménnyel szolgált. A seregszemlén bepillanthattak a nézők és résztvevők a kortárs táncművészet berkeibe, jelenlegi értékeibe. Jövőre várjuk a folytatást!

Kép: port.hu

Scroll To Top