Címlap » Címlapon » Távvezérlés és távvezetés

Távvezérlés és távvezetés

A tisztviselők be akarják tiltani a távvezérlésű távvezetést az Egyesült Királyságban – számolt be róla az IOT World Today.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A távvezérlés gyakorlata egyelőre csak ellenőrzött környezetben valósul meg, a lényege pedig az, hogy valaki távolról vezet egy járművet, és nincs annak közelében. Anglia és Wales jogi bizottsága most azt javasolja a brit parlamentnek, hogy tiltsa be a távvezetést.

Az ajánlást azt követően tették meg, hogy a bizottság a brit kormány autonóm járművekkel foglalkozó központjának és az ország közlekedési minisztériumának nemzetközi járműszabványokkal foglalkozó csoportjának kérésére vizsgálatot folytatott a távvezetés jogi státuszáról. Jelenleg ez a gyakorlat csak ellenőrzött környezetben, például gazdaságokban, raktárakban, bányákban valósul meg.

A technológia révén azonban lehetőség van a járművek közterületen való irányítására is, és jelenleg az Egyesült Királyságban nincs olyan törvény, ami előírná, hogy a járművezetőnek olyan járműben kell ülnie, amit ő irányít.

Sokakban kelt aggodalmat, hogy a járműveket távoli helyekről, esetleg nemzetközi határokon túlról irányítsák. Ezzel kapcsolatban nincs nemzetközi konszenzus, hogy ezt engedélyezni kellene-e vagy sem és ha igen, akkor milyen szabályok vonatkozzanak rá. Számos más kihívással is érdemes foglalkozni, például a mobilkapcsolatok megbízhatóságával és a kiberbiztonsággal.

Univerzális távirányítók

tavvez

Ha nem is a közlekedésben, de mindennapjainkban igen nagy hasznát tudjuk venni a távirányítóknak. És itt nem csak a televíziók távirányítójára kell gondolni, hisz sok más háztartási eszköz, berendezés is irányítható távolról. Sőt, mindezek akár egyetlen távirányítóval is vezérelhetővé válnak az univerzális távirányítók segítségével.

A klímaberendezéseket is irányíthatjuk távirányítóval, az univerzális távirányítók pedig olyan modern, többfunkciós eszközök, melyek szinte minden vezérléssel működő eszközzel kompatibilisek. A mindennapjaink egyszerűbbé válhatnak az ilyen eszközök alkalmazásával, és még csak attól sem kell tartani, hogy bonyolult a használatuk.

Scroll To Top