Címlap » Életmód » Térképhasználati szokások

Térképhasználati szokások

A klasszikus, hagyományos térképek ideje lejárt, ma már az emberek inkább honlapokon böngésznek térképek után, online útvonaltervezőt használnak, GPS-t, vagy egyszerű mobiltelefonra vagy táblagépre letöltött navigációs szoftvert vagy applikációt.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A „retro” térkép

Vannak, akik a papír szagára esküsznek, és semmi esetre sem válnának meg telefonkönyvnyi vastagságú, vagy épp kihajtható térképeiktől. Tény és való, megvan a maga varázs a „retro” térképeknek, de manapság már sokkal célszerűbb navigációs eszközt használni, ha az ember szeretne minél hamarabb célba érni. A papír alapú térképek nem követik a rohamtempóban történő változásokat, az újításokat, pedig a dugók elkerülése, az utcaátnevezések ellenére történő odatalálás nagyon fontos.

Régi, hagyományos térkép

Régi, hagyományos térkép – A hagyományos térképek ideje letűnni látszik

Mi kell nekünk?

Ha van pénzünk egy külön eszközre, vegyünk magunknak egy GPS-t, ami kifejezetten navigációs eszköz. Ma már, hogy mobiltelefonra is letölthetünk ingyen applikációkat, egész kedvező áruk van. Akik nem akarnak egy plusz kütyüt venni, azok táblagépükre vagy mobiltelefonjukra töltsenek le egy navigációs alkalmazást. Szerencsére vannak ingyenes változatok, olyanok is, amelyek folyamatosan értesítenek a dugókról is, ha van megfelelő internetkapcsolatunk.

Jó, jó, de mi van, ha külföldön vagyunk?

Magyarországon szerencsés az ember, hiszen könnyen találhat Wi-Fit, vagy ha van mobilinternet a telefonján, akkor egyszerűen elboldogul. Külföldön azonban már gondban lehet az ember, ahol nem biztos, hogy akad mindenhol egy Wi-Fi hotspot. Ilyenkor érdemes lehet előre letöltött térképszoftverrel boldogulni, vagy használni offline módban a Google Mapset. Ha nagyon nagy szükségünk van az internetre a dugókkal, útvonaltervezéssel kapcsolatos információkért, akkor a hazai telefonszolgáltatóknál – ugyan talán kissé borsos áron, de – lehetőség van napi vagy több napos roaming előfizetésre, és a megadott keretig használhatjuk az internetet.

Scroll To Top